Kristin Kaspersens krav inför finalen av Let's dance

Kristin Kaspersen är en av finalisterna i Let's dance 2019. Nu berättar hon om det enda kravet hon hade till sitt och Calle Sterners shownummer.

Det är dags för final av Let’s dance på TV4, och kvar i kampen om glasskon är programledaren Kristin Kaspersen, 49, som dansar med Calle Sterner, 29, och skidskyttedrottningen Magdalena Forsberg, 51, som dansar med Tobias Karlsson, 42.

Kristin Kaspersen och Magdalena Forsberg står på varsin sida om glasskon i Let's dance

Kristin Kaspersen och Magdalena Forsberg gör upp om glasskon i finalen av Let’s dance 2019.

Kristin Kaspersen om motståndet i finalen av Let’s dance 2019

För första gången sedan 2016 är det två kvinnor i finalen. Kristin Kaspersen har varit en storfavorit sedan start, medan Magdalena Forsberg har växt allt mer under säsongens gång.

– Magdalena har gjort en fantastisk resa och är väldigt populär, så det är kul att det är tufft motstånd vi möter, säger Kristin Kaspersen när Hänt träffar henne strax innan finalen.

Om Magdalena Forsberg har gjort en resa dansmässigt så har Kristin Kaspersen gjort en resa personlighetsmässigt. För första gången sedan i fjol, då hennes mamma Barbro ”Lill-Babs” Svenssons gick bort, har hon fått tillbaka skrattet. Den som hjälpt henne på vägen är Calle Sterner.

– Jag är van att vara programledare och kanske hålla tillbaka lite, men det har bubblat inom mig den här teaterapan. Och när Calle då skriker ”kom igen, ta ut det, mer kan du”. Det har verkligen hjälpt mig att släppa loss. Det är så härligt. Han har inte bara lärt mig att dansa, utan lockat fram det som finns inuti mig, säger hon.

Kristin Kaspersen och Calle Sterner skrattar i Let's dance

Calle Sterner har betytt mycket för Kristin Kaspersen under Let’s dance-resan.

Kristin Kaspersen och Calle Sterner dansar till Lill-Babs

Ikväll dansar de sin sista dans ihop, åtminstone den sista på Let’s dance dansgolv. Det klassiska shownumret som paren alltid får avsluta med blir ett låtmedley med Lill-Babs hits.

– Det är min resa i Let’s dance omfamnad av mamma. Förra veckan så beskrev de andra sin Let’s dance-resa och jag kände att det ville jag också förmedla, och få in olika danstyper och den dansglädje och den lycka det har varit att få vara med här.

De får inte använda sig av dansare, som de hade förra veckan, utan den här gången är det bara Kristin Kaspersen, Calle Sterner och en hel del effekter och show.

– Sedan avslutar vi med Leva livet för det gör vi verkligen. Vi gör det här och vi kommer fortsätta göra det efteråt också, säger Kristin Kaspersen.

Kristin Kaspersen, Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Malin Berghagen poserar tillsammans

Kristin Kaspersen tillsammans med mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson och syster Malin Berghagen.

Att få avsluta med just den låten var extra viktigt för både henne och Calle Sterner.

– Vi pratade mycket om låtarna och Leva livet ville vi båda två skulle vara med. Det är fantastiskt att få ha livet här och få leva det på det här sättet. Det har varit lite att komma tillbaka till när jag var liten och fick vara i replokalerna med mamma och jag älskade verkligen det. Nu har jag fått vara här och min son Leon (Fahlén, 15 år) har varit med och fått uppleva det jag fick uppleva. Jag ser lyckan i honom att få den delen också, så det är verkligen livet. Därför var det självklart att ha med den låten, berättar Kristin Kaspersen.

Sonen Leon Fahlén sitter i publiken under Let’s dance-finalen

Precis som varje fredag sitter sonen Leon Fahlén i publiken och hejar på mamma. Hennes son Filip Lamprecht, 22, och hennes systrar Malin Berghagen, 53, och Monica Svensson, 64, kommer inte finnas på plats i publiken då de är upptagna med jobb och ute på resande fot. De kommer däremot kika på programmet och heja på Kristin Kaspersen på håll.

– Alla behöver inte sitta här, men den ansträngningen de gör för att få vara med, det betyder allt, säger Kristin.

Vem som tar hem glasskon återstår att se, men en sak är säker – Kristin Kaspersen och Calle Sterner kommer göra allt för att ta hem segern i Let’s dance 2019.

– Vi ska göra allt vi kan för att göra den bästa dansen och så hoppas vi verkligen att tittarna där hemma gillar det vi gör och vill att vi går hem med varsin sko, säger Kristin Kaspersen.

Finalen av Let’s dance sänds på fredag klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

FOTO: TT/Karin Törnblom