TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Kristin Kaspersens avslöjande om kärlekslivet: “Olyckligt kär”

25 apr, 2022 
AvLovisa Ström
Kristin Kaspersen
Kristin Kaspersen är en av Sveriges främsta programledare.
I sin egna podcast Nyfiken på ser hon nu tillbaka på tiden då hon var hjärtekrossad.
– Olyckligt kär, säger hon.
Annons
Calle Sterner om relationen till Filip LamprechtBrand logo
Calle Sterner om relationen till Filip Lamprecht

Kristin Kaspersen har många strängar på sin lyra. När hon inte syns i tv-rutan skriver hon nämligen böcker eller spelar in sin egna podcast Kristin Kaspersen Nyifken på.

I senaste avsnittet av podden gästas hon av smyckesdesignern Efva Attling och samtalsämnena är många. Bland annat kommer de in på hur låtar kan både hjälpa och stjälpa en i sorg.

Efva Attling om karriären – brinner för att berätta

Efva slutade skolan i nian och valde sedan att jobba som bland annat modell, programledare, skribent och sångerska för att sedan landa i att göra sina egna smycken. Ja, karriären har varit lång och vägarna många, och i podcasten berättar hon om äran att få sätta ord på känslor som andra också kan känna igen sig i.

– Jag skrev ju musik och texter och efter en spelning så kom människor fram och bara "precis som du känner, känner jag också, men jag kan inte uttrycka mig så". Det är den billigaste psykologen du kan ha. Du kan sitta hemma och gråta om du har blivit lämnad eller är olyckligt kär, då kan du ju få utlopp för dina känslor med musiken. Och det är alltså den billigaste psykologen du kan ha, säger hon.

Annons

Kristin om tiden som hjärtekrossad

Och Kristin kan känna igen sig i det hon säger. I podden minns hon tillbaka på hur musiken både har hjälpt och stjälpt henne. Hur hon har blivit mer ledsen av att lyssna på en viss musik när hon varit hjärtekrossad eller hur hon både skrattat och gråtit av musik efter hennes mamma gick bort.

– Det är det. Jag vet ju också i perioder som man lyssnat på låtar när man varit olyckligt kär och musiken bara tar ner mig mer och mer och jag blir ännu mer olyckligt kär för att jag lyssnar på låtarna. Så då kom jag på tricket att lyssna på lite gladare låtar, för jag kan inte ta ner mig själv mer, säger hon och fortsätter:

– Och det tyckte jag var fint nu när mamma gick bort. Bara någon vecka senare skulle jag och Malin Berghagen åka bort och jobba och det var lite speciellt. Men så skickade Malin en låt till mig som jag lyssnar på på Arlanda och bara ler och gråter och ler och gråter och tittar upp mot himlen.

FOTO: TT

Annons