LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kristin Kaspersen ger svar på tal – efter tittarkritiken mot Let's dance

22 apr, 2023 
Jonna Lawaetz
Kristin Kaspersen
Förra veckan tog Eric Saade över Kristin Kaspersens roll som programledare i Let's dance och blev mycket uppskattad av tittarna.
Denna vecka har en annan historisk ändring skett i programmet.
Nu sätter Kristin ner foten efter kritiken.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Rickard Sjöberg om stora chocken med nya danspartnern – stora längdskillnadenBrand logo
Rickard Sjöberg om stora chocken med nya danspartnern – stora längdskillnaden

Vi har kommit halvvägs in i årets säsong av Let's dance och det har varit en händelserik säsong sedan start.

Det började med att programledaren Petra Mede, 53, tvingades hoppa av sitt uppdrag bara dagar innan säsongspremiären. Detta till följd av ryggproblem som hon tampats med under en längre tid. Istället blev det kollegan Kristin Kaspersen, 53, som fick ta Petras plats bredvid David Lindgren, 40, på dansgolvet.

På grund av kort varsel var det omöjligt för Kristin att ställa in alla sina planerade uppdrag under våren och förra lördagen kunde hon inte medverka under Let's dance-sändningen. Som Kristins vikarie tog förra årets vinnare, Eric Saade, över stafettpinnen för kvällen.

Eric Saades succé som programledare

Programmet blev enligt tittarna otroligt lyckat och på sociala medier rasslade kommentarerna in och det var flera som delade med sig av sina åsikter efter Erics programledardebut i Let´s dance.

Annons

”In med Eric superduktig, succé med David. Tempot höjdes avsevärt”, skrev en följare.

”Bästa killarna låt dom bli kvar”, kommenterade en annan.

”Behåll dessa 2 härliga killar, var riktigt roligt igår och Eric gjorde ett kanon jobb David är alltid bra”, skrev en tredje.

Flera tittare uttryckte även att Eric borde ta över och fortsätta som programledare istället för Kristin.

– Nej men gud vad taskigt, jag tycker bara att det är smickrande. Samtidigt så är Kristin fullblodsproffs när det kommer till det här. Det känns som att jag är inne på hennes mark och lånar lite, men nästa vecka kommer proffset tillbaka, sa Eric till Aftonbladet efter programmet.

Kristin Kaspersen ryter ifrån efter kritiken

Denna vecka är Kristin tillbaka och leder programmet som vanligt. Men hennes comeback kommer med största sannolikhet överskuggas av något helt annat –det sker nämligen något historiskt i Let's dance.

Annons

Detta beslut har givetvis väckt reaktioner i sociala medier. På TV4:s Instagram och Facebook är kommentarerna från tittarna delade – somliga ser fram emot det nya draget, medan många också uttrycker sin besvikelse och är kritiska.

Det är inte ovanligt att missnöjda tittare tar till sociala medier för att uttrycka sina åsikter. När sajten Nöjeslivet frågade Kristin hur hon ställde sig till detta svarade hon:

– Man kan aldrig tillfredsställa alla. Det är alltid någon som kommer störa sig på att jag inte är Petra eller att jag gör någonting. Det får de göra. Man kan bara utgå från sig själv och förhoppningsvis att man når ut till den större massan.

Hon uppmanar även alla tittare som hör av sig med kritik i sociala medier, att inte vara elaka trots att man har skilda åsikter om saker.

– Sen tycker jag att, det här är ett underhållningsprogram. Vi gör det här för att underhålla människor hemma. Be nice. Vi lever i en värld som är rätt stökig just nu, vi behöver inte mer stökigheter. Man kan föra fram sina åsikter varsamt, säger Kristin till Nöjeslivet.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons