Kristin Kaspersen om svåra familjekampen med Malin Berghagen

Kristin Kaspersen om barndomen med Malin Berghagen: ”Ville inte”

Kristin Kaspersen har äntligen lanserat sin efterlängtade podcast Nyfiken på.
I det första avsnittet berättar hon om sprickan mellan henne och systern Malin Berghagen under uppväxten.
Slå på ljud

Kristin Kaspersen, 50, har följt trenden att prata av sig i mikrofon. Under söndagen så förverkligades drömmarna om att lansera en podd! Podcasten heter Nyfiken på och hon möter varje vecka olika personer, kända och okända, som hon är extra nyfiken på och vill veta mer om.

Kristin Kaspersen

FOTO: Karin Törnblom/TT

”I min podd ‘Nyfiken på’ möter jag personer, kända som okända, som har en speciell livshistoria, kunskap, erfarenhet eller upplevelse som jag är extra nyfiken på och som vi samtalar kring”, beskriver Kristin Kaspersen sin podd som. Hon fortsätter:

”Det kan vara allt från ledarskap, livsöde, drivkraft, hälsa, upplevelser eller erfarenheter. Min mamma sa till mig när jag var liten: ‘Sluta aldrig att vara nyfiken, livet har så mycket att lära’ och det har jag alltid burit med mig”.

Skräcken över tonåren

I det första avsnittet av podden är det ingen mindre än programledaren och komikern Petra Mede, 50, som gästar. De pratar om motgångar och medgångar, samt hur hemskt de tyckte att det var att leva som tonåring, framförallt i 15-årsåldern.

– Det kommer bli sjukt jobbigt om man inte lärt sig hantera motgångar, säger Kristin Kaspersen i podcasten och menar att det är nyttigt att gå igenom den jobbiga tid som tonåring.

Sprickan med syster Malin

Men sedan berättar hon även om en svår tid hon hade under sin uppväxt.

– Precis i början på tonåren, då hade jag kanske lite självförtroende kvar. Men sen när jag blev lite äldre och min syster Malin, tre år äldre än jag, var modell, säger Kristin Kaspersen i podcasten och fortsätter:

– Och jag var lite rultig, och fick höra ‘Din syrra är ju modell, hon är ju snygg’. Så det blev ju.. att behöva lyssna på alla andra. Vem är jag? Var vill jag vara? Vi stack ut som familj, och jag ville inte sticka ut.

Kristin Kaspersen Malin Berghagen

FOTO: Karin Törnblom/TT

Kristin påpekar att det var svårt att höra alla röster som tyckte och tänkte saker. Medan hon själv höll på att utvecklas inom någonting som hon inte riktigt hade koll på.

– Att höra alla röster, för att man själv håller på att utvecklas i någonting som man inte vet vad det är, och vågar inte stå i det, säger Kristin Kaspersen och avslutar med:

– Det är väl min summering av det. Det är en väldigt spännande tid, även om jag är oerhört glad över att slippa leva den igen.

FOTO: Karin Törnblom/TT

LÄS GÄRNA: Calle Sterner om överenskommelsen med Kristin Kaspersen

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

SENASTE NYTT!