Kristin Kaspersen om romansryktet med Fredrik Reinfeldt

Rykten säger att förre statsministern Fredrik Reinfeldt ska ha ihop det med tv-profilen Kristin Kaspersen. Men enligt Hänt i Veckan är det allt annat än sant: "Extremt trött på att höra rykten om vad jag har gjort och inte när inget stämmer."

Redan i slutet av juli, mitt under brinnande valrörelse, började det gå ihärdiga rykten på TV4 i Stockholm om att programledaren Kristin Kaspersen, 45, hade en romans med dåvarande statsministern Fredrik Reinfeldt, 49.

Många med koppling till tv-kanalen hörde av sig till oss och sa sig ha en kollega eller vän som visste att det var sant, men det var aldrig någon som själv påstod sig ha hört Kristin säga det. Under hösten spreds ryktena långt utanför TV4-huset och de blev snarare ännu diffusare även om märkliga detaljer ibland tillkom.

För att få klarhet i hur det egentligen ligger med den påstådda romansen frågar Hänt i Veckan Fredrik själv via e-post och Moderaternas pressekreterare Henrik Sjöström låter kortfattat hälsa:

– Den typen av rykten kommenterar vi aldrig.

Nope. Fredde och Kristin har inte ihop det. Det är bara ett rykte. Foto: IBL, Stella Pictures

Nope. Fredde och Kristin har inte ihop det. Det är bara ett rykte. Foto: IBL, Stella Pictures

När tidningen ringer Kristin dementerar hon dock det hela å det bestämdaste:

– Har hört det flertalet gånger. Rätt trött på det. Har träffat honom ett par gånger i Nyhetsmorgonstudion då jag intervjuat honom, men that’s it! Så det är ett rykte som det inte finns någon som helst sanning i.

Exakt hur ryktet uppstått är svårt att säga. Det kan bero på något så enkelt som att Kristin lagt ut en bild från ett av Moderaternas valmöten på Instagram eller att någon som jobbar med henne på “Nyhetsmorgon” fått för sig att det funnits en spänning i luften mellan Kristin och Fredrik. Den erkände etnologen Bengt af Klintberg, 75, reder ut begreppen för Hänt i Veckan:

– Inom ryktesforskningen är det sedan länge klarlagt att det ofta går rykten om kändisars och speciellt framstående politikers kärleksaffärer. Folk vill gärna tro på kändisrykten eftersom de vill ha insyn i deras privatliv, men också för att de kanske vill punktera en perfekt fasad och på det sättet komma åt dem. Det är en tacksam roll i ett sällskap att kunna berätta ett bra rykte om en känd person. På det sättet hamnar man själv i centrum. Därigenom sprids också den här sortens rykten vidare väldigt snabbt.

 

Det gick för många år sedan rykten om att Göran Persson hade en flirt med Margaretha Winberg. Foto: IBL

Det gick för många år sedan rykten om att Göran Persson hade en flirt med Margaretha Winberg. Foto: IBL

Bengt säger att Reinfeldt är långt ifrån den förste statsministern det valsar runt lösa kärleksrykten om vilka en stor del av befolkningen tror är sanna:

– Senast när Göran Persson var statsminister, innan han gifte sig med Anitra, gick det ett rykte om att han skulle ha en kärleksaffär med Margaretha Winberg.

På Instagram kommenterar en less Kristin romansryktet ytterligare:

”Jag trodde att ryktet skulle dö ut. Men så fel jag hade. Bara extremt trött på att höra rykten om vad jag har gjort och inte när inget stämmer.”

Missa inte de här listorna:

15 jobbiga situationer som ofta uppkommer under det årliga julbordet

21 galna juldekorationer – nummer 11 är bara för mycket

29 familjefoton som inte utlovar någon god jul

16 jultraditioner som bara är helt knäppa

SENASTE NYTT!