Kristin Kaspersen om relationen med sonen Filip: "Sorgligt"

Kristin och Filip.

Nu berättar Kristin Kaspersen om känslorna kring att sonen Filip vuxit upp och flyttat hemifrån.
– Det är jättekul att se att han lever sitt liv och vad det ska innebära, men det är tomt ibland, säger hon i Framgångspodden.

Kristin Kaspersen, 50, har två söner, Leon Fahlén, 15, och Filip Lamprecht, 22.

I Framgångspodden berättar hon om hur det kändes när hennes äldsta flyttade hemifrån och hur folk verkar tro att hon inte unnar sin son ett självständigt liv.

Filip Lamprecht och Peg Parnevik

Till årets ELLE-gala kom Filip tillsammans med flickvännen Peg Parnevik.

–  Jag har alltid tänkt ”vad spännande den dagen jag får se dem flyga”, jag har aldrig varit rädd för att se dem flytta hemifrån, säger hon och fortsätter:

– Jag och mina barn har rest mycket tillsammans och vi har varit väldigt nära. Därför har folk antagit att jag har svårt att släppa ifrån mig mina barn, säger hon.

Är okej att sakna

Hon berättar vidare att folk ibland ifrågasätter henne när hon berättar att hon saknar sin son.

– Så säger jag till exempel ”gud vad jag saknar min son” så säger dem ”men du måste förstå att han har ett eget liv och de måste han få ha”. Ja, det var inte det jag sa, jag sa bara gud vad jag saknar honom. Då kan de säga ”ja, men han är vuxen nu, han måste ju få släppa taget”, säger hon i podcasten.
Filip Lamprect och Kristin Kaspersen

Kristin Kaspersen tillsammans med sonen Filip Lamprecht inför ELLE-galan 2016.

Kristin förklarar att hennes svar brukar vara att hon absolut låter Filip ha sitt egna liv, men att det vore mer hemskt om hon inte saknade honom alls.

– Nu är han fri att klara sig själv men för mig blir det ett ganska stort avbrott. Varför är inte det okej få vara sårbar i det? Det är inte så att jag inte unnar honom i att flyga, jag har ju hjälpt till att lösa boende och varit med på den biten.

Att Filip nu flyttat hemifrån känns delvis sorgligt för Kristin – samtidigt som hon är tacksam för att hon har sin yngsta kvar hemma.

– Det är klart att det är en liten sorg när jag har haft en liten kompis hemma, men då jag har en till son har jag ju en kompis till hemma. Men det är som att det är fel att vi föräldrar säger att vi saknar, säger hon.

Har svårt för antaganden

Men visst känns det tomt hemma utan äldste sonen.

– Det är jättekul att se att han lever sitt liv och vad det ska innebära, men det är tomt ibland, säger hon.

Kristin Kaspersen har då och då uttalat sig om relationen till sin äldsta son. Bland annat fick hon frågan varför Filip inte satt i publiken någon gång under Let’s dance förra våren.

– Han har ju rätt mycket att stå i själv, och just en fredagkväll… Jag tror inte en 22-åring tycker det är så roligt att hänga på Let’s dance då men jag ska försöka locka hit honom någon gång, sa hon då.

 

FOTO: Eero Hannukainen/ TT / Cecilia Österberg / IBL /  Karin Törnblom / TT / Eero Hannukainen / IBL

Filip Lamprecht.