LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kristin Kaspersens första ord efter beskedet om pausen i Let's Dance

01 sep, 2023 
Moa Risberg
Kristin Kaspersen, Calle Sterner
Tidigare i veckan gick TV4 ut med att Let's dance pausas efter 18 säsonger i rutan.
Nu talar programledaren Kristin Kaspersen ut efter dystra beskedet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här släpper vinnaren av Let's Dance 2023 lossBrand logo
Här släpper vinnaren av Let's Dance 2023 loss

Under onsdagen kom beskedet om att TV4:s långkörare Let's dance pausas och läggs på is, efter 18 säsonger. Det populära dansprogrammet hade premiär 2006 och har sänts på kanalen varje år sedan dess. Men nu meddelar TV4 att de kommer göra ett uppehåll under kommande säsong 2024.

– Trots att Let's Dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren. Den trenden vill vi bryta och då behöver vi en paus för att se över hur vi skulle kunna förnya oss och komma tillbaka igen 2025 med ny energi, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4 i ett uttalande.

Kristin Kaspersen – från vinnare till programledare

Programledaren Kristin Kaspersen, 53, gjorde succé när hon var med och tävlade tillsammans med dansaren Calle Sterner 2019. Dansparet tog sig hela vägen till finalen där de tog hem segern och fick lyfta den berömda skoformade statyetten ”glasskon”, i luften.

Annons

Två år senare kunde inte Kristin längre titulera sig som ensam vinnare i familjen, då sonen Filip Lamprecht dansade i samma fotspår som sin mor och vann hela tävlingen när han dansade ihop med Linn Hegdal.

I våras tog Kristin även det historiska steget från Let's dance-vinnare till att bli programledare, efter att Petra Mede tvingats ställa in sin medverkan på grund av skador. Tillsammans med artisten David Lindgren ledde hon den sista säsongen av programmet under våren 2023.

Kristin Kaspersens första ord efter beskedet om Let's dance

Efter nyheten om att dansprogrammet pausas har flera av av de inblandade i uttryckt sig kring beskedet. Något som även Kristin nu gör. Genom ett inlägg på Instagram berättar programledaren om känslorna över att programmet som hon älskar så mycket, försvinner från tablån nästa år.

”Lets Dance pausar nästa år. Många av er har säkert redan läst det. Litar helt på att TV4 tar ett rätt beslut även om jag tycker det är sååå tråkigt! Jag ÄLSKAR Lets Dance. Jag har haft förmånen att få vara deltagare 2019 med min danspartner bästa Calle Sterner som tog mig hela vägen och vi vann. En fantastisk säsong då jag fick träna dans flera timmar i sträck varje dag i 4 månader. Det var så mycket glädje och det roligaste jag gjort”

Hon avslutar inlägget och tillägger:

”Extra tack till underbara Calle Sterner och David Lindgren. Nu väljer jag att inte fokusera på att det är tråkigt att det inte blir något nästa år, utan att istället bara känna tacksamhet för allt programmet har gett mig genom åren, jag är så innerligt tacksam!”

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons