LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kristin Kaspersen om beslutet efter Lill-Babs insjuknande

30 jun, 2020 
Kristin Kaspersen
Våren 2018 drabbades Barbro ”Lill-Babs” Svensson av cancer.
Beskedet fick familjen att fatta ett hastigt beslut.
– Vi var tvungna, säger Kristin Kaspersen i podcasten Sårbar och superstark.
Annons
Kristin kaspersenBrand logo
Kristin kaspersen

Programledaren Kristin Kaspersen, 50, har synts en hel del i rutan de senaste åren. Förra våren gjorde hon succé i TV4:s Let’s dance och tog då hem vinsten tillsammans med danspartnern Calle Sterner. Sedan dess har Kristin fortsatt dansa och i den senaste säsongen av Let’s dance dök hon återigen upp i programmet för att dansa triodans ihop med artisten John Lundvik och Linn Hegdal.

När det kommer till privatlivet bor Kristin i en lägenhet i Stockholm tillsammans med sin yngste son Leon Fahlén, 16, som hon har sedan en tidigare relation med tv-profilen Hans Fahlén, 56. I en intervju med Expressen berättade Kristin nyligen att hon hoppas på att träffa någon att dela livet med.

– Jag har ingen brådska, även om det skulle vara jättemysigt och superhärligt, sa hon till tidningen då.

Kristin Kaspersen om sorgen

Trots att Kristin är singel är hon långt ifrån ensam. Förutom sönerna Leon och Filip Lamprecht, 23, har hon en väldigt nära relation till sina systrar Malin Berghagen, 54 och Monica Svensson, 65.

Annons

Syskonen har stöttat varandra genom mycket i livet och när deras mamma, Barbro ”Lill-Babs” Svensson, gick bort i sviterna av cancer för två år sedan, fanns systarna vid Kristins sida. När Kristin Kaspersen gästade podcasten Sårbar och superstark i veckan berättade hon om sorgen efter mammans bortgång.

– Jag tycker att hon fick ett fint slut. Familjen var nära hela tiden i fyra veckor och hon hade inte ont. Jag kan inte vara egoistisk i det och säga att jag ville ha kvar henne utan det viktigaste är att hon fick ett fint slut, säger Kristin i podden.

Beslutet efter sjukdomsbeskedet

Lill-Babs fyllde 80 år knappt en månad innan hon gick bort. Det var i samband med födelsedagen som familjen nåddes av cancerbeskedet.

– Det gjorde att vi var tvungna att gå ut och berätta då, vi sa i och för sig att hon hade hjärtproblem, vilket fanns i botten också, men vi berättade inte om cancern, säger Kristin.

Kristin, Malin och Monica valde alltså inte att berätta hur illa läget faktiskt var men trots detta överöstes mamma Lill-Babs med kärlek när vännerna, kollegorna och fansen fick reda på att hennes hälsa inte var på topp.

– Hon fick en sån kärleksbombardering på sin födelsedag, vilket kanske annars hade skett när hon hade gått bort, säger Kristin Kaspersen.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Olle Sporrong/EXP/TT

Annons