LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Mörka hemligheten avslöjad – Kristin Kaspersen är inblandad: ”Tyvärr”

02 jun, 2024 
Linn Seipel
kristin kaspersen
Kristin Kaspersen har blivit ansiktet utåt för en riktigt kaosartad situation. På sin Instagram berättar hon att det hemska nu är över.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför bor inte Filip Lamprecht och Linn Hegdal tillsammans: ”Ganska skönt”Brand logo
Därför bor inte Filip Lamprecht och Linn Hegdal tillsammans: ”Ganska skönt”

Kristin Kaspersen, 54, är en av Sveriges mest folkkära programledare och poddare. På cv:t står sedan tidigare Idrottsgalan och Let's dance, men nu är hon aktuell i nytt format. Under söndagen lade hon ut en bild på sin story där hon bekräftade att inspelningen av det nya programmet nu var slut.

”Sista inspelningsdagen! Postproduktion börjar smyga på. Som jag kommer sakna alla fantastiska människor som varit med i denna produktion!”, skrev programledaren följt av tre röda hjärtemojis.

Programmet hon spelat in heter Race Across The World Sverige, vilket går ut på ta sig genom världen utan några direkt hjälpmedel. De som tävlar mot varandra är Felix Herngren med frun Clara, far och son Thomas Wassberg och Björn Wieser, Eva Röse med systern Karin, mor och son Lotta Blomqvist och Peter Magnusson samt bästa vännerna Emil Henrohn och Carl Hedin.

Annons

När Kristin fick frågan om att vara programledare var det självklart att tacka ja.

– Jag blev så oerhört glad när jag fick frågan. Ett galet kul program på en fantastisk kanal. Både teamet och deltagarna är en drömkombination med mycket humor, skratt, värme och äventyrslystnad, säger Kristin Kaspersen i ett pressmeddelande från Warner Bros Discovery.

Kristin Kaspersens nya projekt kritiseras hårt: ”Ansiktet utåt”

Men det verkar inte ha varit ett helt lätt jobb. Ett tiotal av de som arbetat med produktionen har nämligen larmat om katastrofala arbetsförhållanden.

– Det är en shitshow. Jag har jobbat med det här i många år och det är den värsta produktionen jag har jobbat med, säger en person som vill vara anonym, till Aftonbladet:

– Alla räddningsaktioner kom för sent, det är så uppenbart att de nu försökt ta in lediga dagar så att det ska se bra ut på pappret i efterhand. Och det har gått från det extrema, alltså 18–19 timmarsjobbdagar och 3–4 timmars sömn på sin höjd, till 13–16-timmarsdagar. De har polerat skiten och den stinker lite mindre, men den stinker fortfarande väldigt mycket.

Efter att kritiken nått media påstår ansvariga på produktionbolaget ITV, att åtgärder gjorts. Något de arbetande nu motstrider.

Annons

– Det är bullshit. Har de precis gått ur tv-skolan? Vem som helst med minsta lilla erfarenhet hade kunnat räkna ut att det här upplägget inte skulle funka. De utnyttjade hela situationen i tv-branschen, som är väldigt död. Många har inte fått jobb på länge, så man var ju desperat, man behövde få in pengar. Alla mår dåligt och vill åka hem, det är så misskött från början till slut. Deltagarna är helt utmattade också, säger en.

Till Aftonbladet berättar dock samtliga att de är väldigt nöja med Kristins insats i produktionen, då hon hjälpt till med stort som smått.

– Kristin har varit allt för alla. Burit väskor, överraskat med middag, alltid funnits där att prata med och fångat upp alla. Allt det som produktionen skulle ha tänkt på. Tyvärr blir hon ansiktet ut för detta som programledare, säger en tidningen pratat med.

Hänt har sökt Kristin Kaspersen.

FOTO: Anders Kilander/Warner Bros Discovery, TV4, Instagram

Annons