LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Kristin Kaspersen hade anorexi i tonåren: "Ett missbruk finns alltid kvar"

20 aug, 2015 
AvLotta Gray
Länge kämpade hon mot sitt missbruk. Nu kan Kristin Kaspersen hantera känslorna. "Jag hade ingen kontroll över någonting", säger hon till Expressen.
Annons

Programledaren Kristin Kaspersen, 45, är ett välkänt ansikte i rutan. Alltid lika strålande och leende inger hon lugn och proffsighet. Få vet om at hon led av anorexi vid 18 års ålder, något som hon bara pratat om tidigare vid enstaka tillfällen.

– Har du en gång haft ett missbruk finns det alltid kvar. I stressiga situationer kan mitt gamla jag triggas igång men jag vet hur jag ska hantera de känslorna, berättar hon för Expressen Hälsoliv.

Anledningen till sjukdomen var att hennes farmor dog, Kristin Kaspersens kille lämnade henne och allt gick åt fanders i skolan.

– Jag hade ingen kontroll över någonting men genom att sluta äta och känna mig lätt fick jag plötsligt kontroll. När allt var tungt kände jag mig lättare.

Kristin Kaspersen blev frisk tack vare familjen. Hon flyttade hem till storasyster Monica i Järvsö. Ringde mamma Lill-Babs, sin andra syster Malin Berghagen och pappa Kjell Kaspersen, 76, som stöttade förstås.

Kristin Kaspersen med sönerna Filip och Leon. Foto: All Over Press

Sedan stack Kristin Kaspersen ut och reste. Tidigare var hon ledsen över den sjuka perioden i sitt liv, blev irriterad över att påminnas om sitt missbruk men har hon till sist accepterat det. Bitarna i livspusslet har fallit på plats. Den nya kärleken heter Michael Wolf, 52, vd på Swedbank men Kristin Kaspersen vill gärna inte prata om honom.

Annons

Själv flyttade hon in till centrala Stockholm för något år sedan från ett hus utanför staden för att få mer tid med sönerna Filip, 18, och Leon, 11, i stället för att fixa med huset.

– Det är enklare att ha lägenhet. Förr sa jag att jag bara skulle klippa gräsmattan, bara olja altanen, jag var för mycket hantverkare, säger hon till Expressen.

Kristin Kaspersen med nya kärleken Michael Wulf. Foto: IBL

Hon har en nära kontakt med sina söner och har, precis som sin egen mor alltid stått nära sina barn. Det viktigaste är familjen och hemmet. Kändiskapet fascinerar henne inte en sekund men är något hon lärt sig leva med och som känd redan som nyfödd hade hon inget val.

– Jag brinner för att inspirera andra till en sund och balanserad livsstil och kräver det att jag är med på bilder och ger intervjuer så gör jag det. Det är mitt jobb, säger Kristin Kaspersen till Expressen.

Det viktiga är att vara sann mot sig själv i alla lägen och hon har slutat småljuga för att behaga andra.

– Numera är jag starkare. Har inte samma behov av att vara till lags längre.

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons