Artikeln innehåller reklamlänkar

Kristin Kaspersens fina ord efter Lill-Babs bortgång

Kristin Kaspersen berättar om sin längtan efter kärlek

Kristin Kaspersen berättar om rädslan som stått i vägen för hennes kärleksliv. Efter mamma Barbro "Lill-Babs" Svenssons bortgång är hon nu redo att välkomna kärleken igen.

Kristin Kaspersen, 48, förlorade i april sin mamma, den folkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Lill-Babs blev 80 år och tillbringade hela 65 av de åren i rampljuset. Saknaden efter den folkkära artisten är både stor och svår inte minst för hennes döttrar, men Kristin Kaspersen minns henne bara med glädje, även den sista tiden.

– Det var en så fin vår mitt i sorgen, med allt vad det innebär. Sista veckorna tillsammans med henne var helt fantastiska fina, även om det var jobbigt att se henne sjuk så hade vi det så himla härligt tillsammans, säger Kristin Kaspersen  i Kändispodden.

Sorgen har hon fått bearbeta en tid men den finns fortfarande där.

– Det är ju som det är. Det är en sorg och en saknad. Samtidigt har det kommit så oerhört mycket fint under tiden med all kärlek som folk har gett oss, som egentligen är till mamma. Jag har mest bara gått runt och varit stolt över att jag är hennes dotter och att jag hade en så fin mamma, berättar hon.

Nu börjar hennes längtan efter kärlek på ett eller annat sätt sakta men säkert uppenbara sig.

– Jag saknar egentligen inte tvåsamheten så mycket, men jag saknar att få tycka om någon. Jag tycker det är härligt i den ålder jag är i att jag har redan haft barn, jag har haft hus, jag har haft hela det där. I dag kan man bli särbo, man kanske bara ses ibland eller så vill man ses hela tiden och bo ihop. Det är mycket större valfrihet i dag, berättar hon.

Men på grund av tidigare erfarenheter finns det en rädsla som legat lite i vägen för hennes kärleksliv.

– Jag är rädd att bli bortprioriterad, att man väljer någon annan. Det var ett par relationer när jag var yngre, där de gjorde slut och träffade någon annan. Det där tror jag sitter lite grann kvar. Då skjuter jag hellre ut mig själv. Det var faktiskt en som frontade mig med det i våras, vilket jag är så tacksam över. Jag såg inte det hos mig själv. Jag tror det har legat lite i vägen för mig att gå in helhjärtat, säger hon.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

Kristin Kaspersen har sedan Lill-Babs bortgång jobbat en hel del och prioriterat sin familj. Hon har kommit ifrån det sociala i sorgen, samtidigt som hon upplevt mer kärlek än någonsin från människor i sin omgivning, både från okända och kända. Nu känner hon sig mer än redo att välkomna kärleken in i hennes liv, men någon stress känner hon inte.

– Jag välkomnar det. Det ska bli jättehärligt den dagen det sker. Det är ingen brådska. Som sagt, jag saknar inte tvåsamheten på samma sätt som jag saknar kärleken, avslutar hon.

Lill- Babs och Simon Brehms Orkester på Ambassadör 1957. Här började hennes karriär ta fart.

1961 representerade Lill-Babs Sverige i Eurovision song Contest med låten april april. Den hamnade till slut på en fjortonde plats.

Lill-Babs med Benny Andersson 1971.

Kungafamiljen älskade Lill-Babs. Här är hon med drottning Silvia på De gamlas dag i Ekebyhovs slottspark.

Lill-Babs med två av sina tre döttrar. Här med Kristin Kaspersen och Malin Berghagen.

Under sin livstid hade Lill-Babs flera stora krogshower. Tillsammans med Siw Malmqvist och Ann-Louise Hanson hade hon showen ”138 år på scenen” på Intiman i Stockholm.

Lill-Babs medverkade i den allra första säsongen av Så mycket bättre tillsammans med Petter, Christer Sandelin, Plura Jonsson, Petra Marklund, Thomas di Leva och exmaken Lasse Berghagen.

Ewa Fröling, Claes Malmberg, Philip Zandén, Robert Gustafsson, och Lill-Babs på pressträff inför "Stjärnorna på slottet" 2012.

Förra året valdes hon in i Swedish music hall of Fame tillsammans med Looptroop Rockers, Ola Håkansson, Merit Hemmingsson, Peter Svensson, samt The Cardigans Nina Persson.

Lill-Babs sista roll var som Gugge i SVT:s serie Bonusfamiljen.

Tack för allt Barbro!

LÄS OCKSÅ: Kristin Kaspersens gripande historia efter Lill-Babs död – blev bestulen på gåvan

LÄS OCKSÅ: Agneta Sjödin avslöjar hemliga kärleken – Kristin Kaspersens ex

FOTO: Ibl

SENASTE NYTT!