Kristian Luuks första ord om sorgen efter Carina Berg

Tre år efter skilsmässan från Carina Berg talar Kristian Luuk ut om sorgen i SVT. ””Tycker inte den är rolig, mer ledsam”, skriver en tittare.

Kristian Luuk, 53, och Carina Berg, 41, meddelade för tre år sedan att de skulle skilja sig. Men samtidigt var de även tydliga med att de inte skulle prata om uppbrottet.

”Vi har gemensamt beslutat oss för att gå skilda vägar. Självklart känns det både sorgligt och tråkigt men vi är fortfarande väldigt goda vänner. Eftersom det är barn inblandade har vi bestämt oss för att inte kommentera detta mer än så här”, skrev de i ett gemensamt uttalande.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg!

Och det är inte många ord de yppat om uppbrottet sedan dess. Ifjol bröt Kristian Luuk tystnaden i P4:s program Karlavagnen när han talade med lyssnare om hjärtesorg.

– Jag har varit med om både glada dagar och superjobbiga dagar, där jag knappt orkat kliva ur sängen, sa han och erkände samtidigt att han inte hade kommit över skilsmässan.

Kristian Luuks stöd efter skilsmässan

När artisten Melissa Horn häromdagen gästade Kristian Luuk och Daniel Hallbergs nya program Luuk & Hallberg i SVT startade Kristian intervjun med att oväntat tala ut om sorgen efter skilsmässan från Carina Berg. Programledaren berättade ärligt att just Melissa Horns musik varit ett stort stöd för honom

– Jag ska direkt erkänna, de senaste tre åren har du fyllt en stor funktion i mitt liv. Jag skilde mig för tre år sedan och det har varit ganska rörigt, berättade Luuk och fortsatte:

– Det har varit höga toppar och låga dalar, glada dagar och ledsna dagar, och på de ledsna dagarna då har jag lyssnat väldigt mycket på dig.

SVT-tittarna bjöds dessutom på en sketch som Luuk gjort tillsammans Melissa Horn, där fiktiva scener skulle beskriva hans vardag med hjärtesorg.

SVT-tittarna hyllar Luuk för ärliga orden

– Jag har räknat ut att jag nog har gått 300 kilometer med dig i mina lurar, säger Kristian Luuk i programmet.

SVT har efter programmet publicerat sketchen i sina sociala medier, och där hyllar tittarna Kristian Luuks ord och insats. Samtidigt som vissa även känner sig illa berörda av klippet.

”Tycker inte den är rolig, mer ledsam”, skriver en person.

”Hahaha, så kul”, kommenterar en annan.

”Hahaha novemberdepressionen”, skriver en tredje.

Carina Berg har efter skilsmässan gift om sig med fotbollsproffset Erik Johansson, 30. De två väntar nu sitt första gemensamma barn.

FOTO: Charles Hammarsten/TT, SVT