Idol 2023 marknadsföring banner

Kristian Luuks starka reaktion efter Henrik Schyfferts ord i tv: “Menar du allvar?!”

23 apr, 2022 
https://image.hant.se/lovisa-byline.jpg.jpg?imageId=7617233&x=0&y=0&cropw=90&croph=100&width=1318&height=1318
Lovisa Ström
Henrik Schyffert, Kristian Luuk
Nästa fredag kommer Henrik Schyffert att gästa i Kristian Luuks program Veckans ord.
Nu berättar Henrik om en händelse i programmet som fick Kristian att hamna i chock.
– Menar du allvar?!, utbrister Kristian i programmet.
Annons
Så ser Kristian Luuks barn ut idag
Så ser Kristian Luuks barn ut idag

Den folkkära programledaren Kristian Luuk har en lång tv-karriär bakom sig. I hela 28 år har han underhållit svenska folket i program som Sen kväll med Luuk, Godnatt, Sverige och Videokväll hos Luuk, och år 2007 och 2008 var han även programledare för Melodifestivalen. Men nu har han lagt de tidigare programmen åt sidan och har istället lett det populära tävlingsprogrammet På spåret tillsammans med Fredrik Lindström.

Men nu är han även aktuell med det nya programmet Veckans ord.

Kristian Luuk om programmet Veckans ord

I det nya underhållningsprogrammet dyker Kristian in på djupet för att analysera ett specifikt ord i varje avsnitt, och under programmets gång tas tittarna med på en rolig och fascinerande resa i de utvalda ordens betydelse. I en intervju med Aftonbladet berättar programledaren om hur programidén kom till.

Annons

– Programmet handlar inte om adjektiv och adverb och sådana saker och vi analyserar inte låneord. Det intressanta är ju att alla gäster är amatörer, entusiaster och experter. Det var ju en chansning om de skulle gå igenom rutan, säger han innan han fortsätter:

– Redaktören från mitt förra projekt, Hanna Eklöf, sa att jag borde göra något mer explainer- och folkbildningsaktigt. Vi kopplade på producenten Cia Axelsson och tillsammans har vi utvecklat det här under hösten. ”På spåret” är mallat, här har vi skapat mallen.

Kristians chock efter Henrik Schyfferts uttalande i tv: ”Menar du allvar?!”

Nästa fredag är det ingen mindre än komikern Henrik Schyffert som gästar programmet för att diskutera ordet "blå". Men hur kommer det sig att just Henrik gästar? Jo, det är nämligen så att Henrik är färgblind.

I podcasten Nours poddelipodd och Henrik berättar han nu om när han gästade programmet och om Kristians chock när han insåg hur färgblind Henrik faktiskt är.

Annons

– Kristian Luuk har ett program som heter Veckans ord där det är ett ord som de pratar om i ett helt program, och den här gången var det färgen blå. Och då var jag inkallad där för att prata om färgblindhet, berättar han.

Henrik skulle då peka på saker och berätta vad respektive sak var för färg, något som gick allt annat än bra. Henrik sa nämligen fel på varje sak, vilket fick Kristian att brista ut i skratt.

– Han skrattar så han håller på att ramla av stolen och bara "menar du allvar!?". Jag bara "Ja jag ser inte". Och det var första gången som han fattade hur det var, berättar Henrik.

FOTO: TT

Annons