Kristian Luuk om stödet från nära vännen Felix Herngren

Kristian Luuk och Felix Herngren

Kristian Luuk pratar inte allt för ofta om sitt privatliv.
Under en intervju i TV4:s Hellenius hörna öppnar han nu upp om vännen Felix Herngrens stöd under en tuff tid.
– Han har stöttat mig i mycket, säger Kristian i programmet.

Kristian Luuk, 53, har en lång och framgångsrik tv-karriär bakom sig. Efter att ha tillhört TV4 i många år övergick han plötsligt till SVT där han idag driver succén Luuk & Hallberg. Men det var just på TV4 som han började sin karriär framför kameran.

Under åren 1996–2004 programledde Kristian den populära talkshowen Sen kväll med Luuk. Förutom att flertal av Sveriges största kändisar gästade programmet så hade han även världskändisar som Mariah Carey, Bruce Springsteen och Whitney Houston i sin soffa.

Någon annan som flitigt syntes i programmet var Felix Herngren, 53. Faktum är att Felix och Kristians arbete med programmet kom att leda till en lång vänskap.

Tunga uppbrottet med Carina Berg

Under årens gång har Kristian Luuk alltid hållit sitt privatliv privat. Länge var Kristian och Carina Berg, 42, ett av Sveriges hetaste kändispar men i oktober 2016 meddelande det forna paret att de valt att ansöka om skilsmässa. Detta var något som de gemensamt avslöjade genom sociala medier.

Kristian Luuk och Carina Berg

Foto: Karin Törnblom/TT

Det dröjde ett bra tag innan Kristian kommenterade skilsmässan men plötsligt berättade han om hur han hade mått efter uppbrottet under en intervju i Karlavagnen i P4. Kristian berättade då att det funnits dagar då han inte ens orkade gå upp ur sängen.

– Båda gångerna när jag har skilt mig så har jag märkt att kompisgänget möblerats om. Vissa valde att bara umgås med min ex-fru och plötsligt blev man inte bjuden på parmiddagarna. Men så var det plötsligt andra kompisar som dök upp från någonstans och stöttade mig genom de jobbigaste dagarna, sa Kristian i Karlavagnen.

Carina och Kristian fick tillsammans sonen Holger som idag är 10 år gammal.

Kristian öppnar upp om vännens stöd

Fortsatt idag är Kristian sparsam när det kommer till att prata om sitt privatliv både när det gäller kärlek eller andra nära relationer. Men under sin medverkan i TV4:s Hellenius hörna under söndagskvällen talar han plötsligt öppet om sin starka vänskap till Felix Herngren.

Det är efter att programledaren David Hellenius har tagit upp de tidigare kollegornas relation som Kristian berättar vad Felix betyder för honom.

– Felix och jag har jobbat och varit vänner sedan dess. Han har lärt mig mycket om hur man tänker kring humor. Sen har han också lärt mig mycket om olika gadgets för han köper väldigt mycket nya prylar, säger Kristian i programmet.

David frågar sedan om Kristian anser Felix vara en riktig kompis som han kan ringa, varpå Kristian öppnar upp om stödet han fått av vännen.

– Ja, det kan man säga. Han har stöttat mig i mycket, när jag har mått dåligt och så, då har han steppat upp, säger Kristian.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Felix fina ord i programmet

Även Felix får chans att förklara sin relation till Kristian, då han dyker upp via länk i programmet.

– Han har betytt massor verkligen. Från början var det ju bara för karriären helt enkelt, att han tog in mig. Och jag måste säga att första sketcherna var väldigt dåliga men ändå stöttade han mig och liksom hejade på. Han sa forsätter kör din grej och det tror inte jag hade hänt idag faktiskt, säger Felix och forsätter:

– Sen med åren då har han blivit en väldigt nära vän också så han betyder enormt mycket för mig. Han är en av de absolut finaste människorna jag har lärt känna i min femtioåriga liv.

Felix Herngren och Kristian Luuk

Foto: Jessica Gow/TT

Hellenius hörna sänds söndagar 20.00 på TV4 och TV4 play.

LÄS OCKSÅ: Så ser Kristian Luuks barn ut idag

LÄS OCKSÅ: Kristian Luuks okända relation till Jenny Strömstedt

FOTO: Mattias Hansson/TT/Magnus Sandberg/TT

SENASTE NYTT!