Kristian Luuk och Carina Bergs sorg – orden om skilsmässan

Carina Berg och Kristian Luuk

Kristian Luuk och Carina Berg har varken pratat mycket om sitt äktenskap – eller skilsmässa. Men uppbrottet tog hårt på dem, här är deras egna ord.

I tolv år var Carina Berg och Kristian Luuk Sveriges hetaste par. Relationen inleddes 2005 under inspelningen av Godnatt Sverige där Kristian var programledare, men trots att personer i deras närhet vittnade om att de båda bara hade ögonen för varandra så var tv-profilerna från start fåordiga om sin relation.

Det kan ha berott på att de båda när romansspekulationerna tog fart hade andra relationer, men de avslutades och snart var Kristian och Carina sambos i Stockholm.

Tre år efter att förhållandet inletts gifte sig Berg och Luuk i största hemlighet, och året därpå föddes sonen Holger.

Under hela relationen var de noga med att inte dela med sig av allt för mycket av det privata och sanningen är att de hållit sonen ännu mer hemlig än känslorna de hyste för varandra. Det finns knappt någon bild på Holger trots att han hunnit bli elva år gammal.

Mystiken kring Berg och Luuks skilsmässa

Men för fyra år sedan kom det tunga beskedet – Carina Berg och Kristian Luuk meddelade att de skulle skilja sig efter tolv år tillsammans.

I ett gemensamt uttalande skrev de att det var överens om beslutet och att de skulle fortsätta vara goda vänner, men att det “självklart känns både sorgligt och tråkigt”.

Carina Berg och Kristian Luuk har knappast öppnat sina hjärtan och talat ut om uppbrottet sedan de gick skilda vägar, men vissa hintar om att tiden varit tuff har de ändå gett.

Kristian Luuk bröt tystnaden när han var programledare för P4:s Karlavagnen för ett drygt år sedan. Temat under programmet var hjärtesorg och när han fick frågan om han kommit över sitt uppbrott svarade han ärligt att han inte gjort det. Och han valde att berätta om hur han kände kring det hela.

– Jag har varit med om både glada dagar och superjobbiga dagar, där jag knappt orkat kliva ur sängen, sa han.

Samtidigt var han ärlig med att han förlorat vänner i samband med de två skilsmässor han gått igenom.

– Båda gångerna när jag har skilt mig så har jag märkt att kompisgänget möblerats om. Vissa valde att bara umgås med min exfru och plötsligt blev man inte bjuden på parmiddagarna.

Dotterns ord om Kristian Luuks skilsmässa

Sedan ett tidigare förhållande har Kristian Luuk barnen Smilla, 23, och Sebastian, 20. Och det var just dotterns ord som etsat sig fast.

– Min dotter sa till mig när det var som jobbigast: ”Pappa fatta vad stark du kommer vara när du tagit igenom den här skiten”.

Carina Berg har inte uttalat sig om relationen till just Kristian Luuk i efterhand, däremot har hon i podcasten Gynning & Berg pratat om sorgen att bara ha sin son på halvtid. Hon beskriver hur hon ägnade sig åt “självpisseri” efter skilsmässan och ramlade ihop på golvet och grät efter att hon lämnat Holger på skolan.

– Jag piskade på mig själv och hatade mig själv. Det var så himla destruktivt gjort, sa hon och fortsatte:

– Jag kom ihåg att jag inte ville dela det här med alla mina grannar, så jag la mig på golvet. Sedan låg jag där och bara grät och grät och grät och grät.

Efter skilsmässan har Kristian Luuk inte haft någon relation som bekräftats i offentligheten. Carina Berg däremot är gift med fotbollsspelaren Erik Berg och tillsammans har de sonen Otto som föddes för drygt åtta månader sen.

FOTO: TT