ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kristian Luuk hoppar av På spåret – chockbeskedet bara dagar innan premiären

16 nov, 2022 
Kristian Luuk
Den folkkära programledaren Kristian Luuk har lett programmet På spåret i flera år med Fredrik Lindström.
Men bara några dagar innan premiären av nya säsongen kommer Luuk med ett nytt besked om att eventuellt lämna programmet.
Annons
Kristian Luuk om framtiden för På spåretBrand logo
Kristian Luuk om framtiden för På spåret

Kristian Luuk, 56, har kört långköraren på SVT På spåret sedan hösten 2009. Till sällskap har Luuk Fredrik Lindström och duon har gjort stor succé i tv-rutan, snart är det även dags för en ny säsong!

Men i en ny intervju med TT ger Kristian oss ett nytt avslöjande om när han kan tänkas att lämna programmet.

Snart har nya säsongen av På spåret premiär

Kristian Luuk har haft det fullt upp i höst, programledaren har pendlat mellan Stockholm och Göteborg för att spela in På Spåret. Något som han tycker är slitsamt men också väldigt kul såklart.

– Det är lite som att åka på kollo. Numera har vi ju nya husband till varje grupp, så det kommer hela tiden nya gäng. Så man får liksom sitta och festa med Smith & Tell eller Benny Andersson eller vilka det nu kan vara den veckan, säger han till TT.

Sedan Luuk och Lindström tog över succéprogrammet så har vissa ändringar gjorts. En av de större är att byta ut det stående husbandet Augustifamiljen mot en rad nya husband. Något som enligt programledaren är en anledning till varför tittarna vill kolla på programmet år efter år.

Annons

– Det har blivit som en vuxenritual att börja titta, och särskilt i oroliga tider vill man att saker ska vara trygga, säger han.

Kristian Luuk hoppar av På spåret – chockbeskedet

Kristian Luuk har allt som allt kört På spåret i 15 säsonger och nu kan han komma med ett nytt chockbesked. Nämligen att det kan vara dags att sluta programleda succéprogrammet bara några dagar innan premiären av nya säsongen.

– Ingenting är klart än, men något år till tänker jag att jag är med i alla fall. Men sedan är det nog dags att jag och Fredrik byts ut, för allas bästa, säger han i samma intervju.

På frågan om att det förmodligen kommer bli en kris när duon slutar svarar Luuk:

– Som i så fall kommer hålla i sig ett par veckor. Så var det när vi tog över, då var det helsidor om hur katastrofala vi var, säger Kristian.

FOTO: WIXTRÖM PETER/Aftonbladet

Annons