LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Krister Henriksson om relationen med hustrun Cecilia Nilsson – okända uppgörelsen

05 jul, 2023 
Simon Lundh
Krister Henriksson
Krister Henrikson har sedan 80-talet levt ihop med Cecilia Nilsson.
Nu berättar han om den okända uppgörelsen mellan paret.
– Det är ett ganska lyckat recept, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Runar Sögaard – så ser kärlekslivet utBrand logo
Runar Sögaard – så ser kärlekslivet ut

Krister Henriksson, 76, är en av våra mest välkända skådespelare. Genom åren har han visat upp sin talang och hårda arbete både på Dramatens scen, men även i tv-rutan. Mest känd är han kanske för de otaliga Wallander filmerna där han porträtterar poliskommissaren Kurt Wallander.

Privat lever Krister ihop med skådespelaren Cecilia Nilsson, 65. Något de har gjort sedan 1980-talet. För åtta år sedan valde dock paret att börja leva som särbos. Något han berättar om in en intervju med Aftonbladet.

Krister Henrikssons boendesituation med frun Cecilia

– Jag upplever det inte som att vi är särbor, men det är vi. Det är ett ganska lyckat recept. Hon bor 40 meter ifrån mig och vi käkar middag ihop och träffas. Men vi slipper skiten med varandra, säger han och berättar vidare till hur det en dag för åtta år sedan kom fram till att leva som särbos.

– Vi satt på varsin sida om bordet och då kom frågan upp om varför vi bodde som vi gjorde. Vi hade ett ganska odramatiskt samtal om det. Jag sa att vi inte behöver bo så här. Vi har pengar att kunna bo på ett annat sätt. Cecilia tyckte också att jag var en 40-talist och ansåg att hon lagade maten och tvättade och jag inte gjorde ett skit. Nu kommer hon upp och säger ”men Krister, du kan ju laga mat och boka tvättstugan!”. Numera tycker jag om att laga mat.

Annons

Relationen mellan paret blev bättre. Något Krister bekräftar.

– Verkligen, den blev jättebra, säger han.

Krister Henriksson om tvivlen i relationen med frun

Även om det blev bättre mellan de båda, så fanns det stunder där de kände att det skulle vara över.

– Ja, det tror jag. Vi tänkte nog tanken båda två, men den tanken var så katastrofal. Då tog vi nog relationen på allvar och sa att det går ju inte, hur kunde vi låta det gå så här långt. Då blev det ett familjeråd i köket som slutade med att vi blev särbor.

I dokumentären Ett porträtt av Krister Henrikson berättade Krister hur det är att leva själv.

– Jag gillar att vara själv, men jag gillar inte att vara ensam. Det är skillnad. Jag gillar att vara själv, och det handlar väldigt mycket om mitt jobb. Det är så mycket omkring hela tiden. Människor hela tiden. Det är klart som fan att man ibland känner ”Gud, ge mig ett litet litet rum där jag får vara själv, men inte ensam”, sa han i dokumentären.

FOTO: Anders Wiklund/TT Malin Lövkvist/Aftonbladet

Annons