LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Krister Henriksson skänker bort sin förmögenhet: ”Jag har pengar”

01 jul, 2024 
Loke Westberg
Krister Henriksson
Skådespelaren Krister Henriksson skänker bort en stor summa.
– Vill visa att jag har pengar, säger han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Beck-skådisarna går lös på röda mattan: ”Fake news!”Brand logo
Beck-skådisarna går lös på röda mattan: ”Fake news!”

I över tre decennium har skådespelaren Krister Henriksson, 77, synts till i olika produktioner, filmer som serier.

Han har spelat kommisarie Kurt Wallander i drygt ett dussin Wallander-filmer, dessutom har han i princip levt i logerna på Kungliga Dramaten där han spelat i oräkneligt antal föreställningar.

Krister Henriksson skänker jättesumma – hit går pengarna

Om detta och mycket annat pratar den legendariska skådespelaren i det senaste avsnittet av Kristoffer Triumfs, 50, intervjupodcast Värvet.

Med en filmografi av den digniteten är det klart att Krister Henriksson dragit in en hel del pengar genom åren, även detta är något som kommer på tal i hans samtal med programledaren Kristoffer Triumf.

Där berättar han om en rejäl utgiftspost – en stor donation.

– Jag har precis bestämt att jag ska ge Teater Galeasen 100 000 kronor, jag ska skänka det för de har jättedålig ekonomi, säger Krister Henriksson i avsnittet.

Annons

I samband med donationen har han varit och träffat några människor som jobbar på teatern.

– Jag mötte dem och de berättade om de andra donatorerna och det är sånna där riktiga donatorer som har miljarder kanske. Då frågade de om jag ville vara anonym, då sa jag ”varför skulle jag det, då är ju poängen borta?”. De flesta donatorer vill ju vara det. För de som sitter med miljarder blir naturligtvis jätterädda för att nu kommer alla komma och vilja ha pengar, säger Krister och fortsätter:

– Jag är inte i det läget, jag vill tala om att jag har pengar och jag vill också tala om att jag är generös att kunna ge ifrån mig de pengarna och då även provocera andra att göra det.

Skådespelaren om pengarnas betydelse

Teater Galeasen är belägen på Skeppsholmen i centrala Stockholm och bildades 1983. Det är ingen slump över att det är till just den teatern Krister väljer att skänka sin förmögenhet, han har nämligen regisserat föreställningen Jag kysste hennes deodorant där 2001.

– Jag är stolt över att jag har tjänat pengar, jag kommer från en miljö där pengar inte var självklart. Pengar har alltid varit betydelsefullt för mig i den uppväxt jag har, därför har det också varit betydelsefull när jag har pengar och att jag får vara stolt över att ha det, avslutar Krister Henriksson resonemanget.

FOTO: TT

Annons