Artikeln innehåller reklamlänkar

Oväder hotar inspelningen av Love island: ”Måste lämna villan”

Love Island

Ett oväder hotar inspelningarna av Love island.
Detta mitt under finalveckan.
– Det jobbas febrilt med lösningar, säger programmets exekutiva producent David Lillemägi.
Här är allt du behöver veta om årets deltagare i Love Island 2019
Slå på ljud

Det är finalvecka i Love island, realityserien på TV4 som nu har fått sin andra säsong i Sverige. Just nu pågår inspelningarna för fullt nere på den grekiska ön Korfu och på söndag går den stora finalen av stapeln.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

Nu hotas dock inspelningarna av ett oväder som dragit in över ön. Sångerskan och dansaren Sigrid Bernson, 30, blev nyligen klar för programmet och när Hänt når henne berättar hon om en otäck händelse.

– När vi var på inspelningsplatsen så satt jag i kontrollrummet i villan där och jag lovar, blixten slog ner utanför dörren. Lamporna började blinka och jag tänkte ”nej men jag är inte på Love island, jag är med i en skräckfilm”.

På grund av ovädret tvingades de att pausa inspelningarna och allt sköts upp.

– Vi fick vänta ett tag faktiskt, det går inte att filma inomhus utan allt spelas in utomhus, förklarar sångerskan.

Ovädret hindrar inspelningarna av Love island

David Lillemägi, som är exekutiv producent för Love island, skriver i ett mejl till Hänt att ovädret drog in under onsdagkvällen och har hållit i sig sedan dess.

– Vädret ställer till det rejält för oss. Vi sänder direkt från Grekland och kan inte vänta ut det, vilket gör att vi måste anpassa oss.

Då större delen av inspelningarna sker utomhus innebär det stora problem för produktionen. David Lillemägi berättar att det just nu är omöjligt för dem att filma utomhus i det rådande vädret.

– Men det kan också handla om att vi därför måste lämna villan och hitta alternativ. Det jobbas febrilt med lösningar, och allt såklart med säkerheten i fokus, säger han.

Han poängterar att de kommer att genomföra omröstningar och utslagningar precis som vanligt med hjälp av tittarnas makt.

– Men exakt hur återstår att se.

Love island Sverige sänds varje dag klockan 19.00 på Kanal 7, TV4 Play och Cmore. Den stora finalen sänds nu på söndag klockan 19.00.

FOTO: TT/Fredrik Sandberg, TT/Mickan Palmqvist, TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN