Kocken Jureskogs ilska mot mattävlingarna: "Ett hån"

Idag sänds finalen av Sveriges Mästerkock på TV4. Där får en amatörkock chansen att ge sig in i mat- och restaurangvärlden. Men stjärnkocken Johan Jureskog blir arg över att deltagarna luras att ge sig in i en bransch de inte känner till.

Mattävlingar på tv är populärare än någonsin. En amatörkock eller bagare får chansen att vinna stora summor och kanske också få en karriär inom matbranschen.

Ikväll sänds finalen av Sveriges Mästerkock där en deltagare vinner ett kokbokskontrakt och en kvarts miljon kronor.

Tolv hoppfulla deltagare deltar i årets upplaga av Sveriges Mästerkock på TV4.

Tolv hoppfulla deltagare deltar i årets upplaga av Sveriges Mästerkock på TV4.

Men kocken Johan Jureskog, 41, är minst sagt skeptisk till tävlingsformen. Han menar att deltagarna inte har en chans att veta vilken bransch de ger sig in i och att produktionsbolagen ger deltagarna falska förhoppningar.

– Att vara kock är inte lätt. De som vinner de här programmen vet inte hur poppis de kommer vara om fem år. Det är folk som säger upp sig från jobbet för att slå igenom i restaurangbranschen. Vad ska de göra om det inte fungerar? säger Johan Jureskog till Hänt.

Läs mer: Hemma hos nygifta Johan Jureskog

Johan Jureskog tror inte tävlingsdeltarana vet vad de ger sin in i.

Johan Jureskog tror inte tävlingsdeltarana vet vad de ger sin in i.

Annons:
Glöm tandkräm som bleker – här är effektiva hemmametoden

Johan Jureskog har själv varit i restaurangbranschen sedan han var 16 år. Med hårt arbete har han blivit ett känt namn inom matvärlden. Han syns också ofta på tv, just nu i ”Världens bästa burgare” på TV3.

– Jag tycker att Sveriges Mästerkock och liknade program är ett hån mot vår bransch. Det är en hel yrkeskarriär att vara kock och inte bara ett intresse, säger Johan Jureskog.

Läs mer: Efter rysaren i Mästerkocken – sanningen bakom Klaras tårar

Foto: IBL, TV4

SENASTE NYTT!