Klas Ingessons avskedsord till familjen: "Lev livet, var modiga och följ era hjärtan"

I självbiografin "Det är bara lite cancer" berättar Klas Ingesson om ångesten han levde med efter att ha fått reda på att han drabbats av cancer.

Våren 2009 diagnostiserades fotbollsstjärnan Klas Ingesson med blodcancer. I höstas 29 oktober avled han i sitt hem i Ödeshög. Fem månader efter hans död släpps nu “Det är bara lite cancer”, en självbiografi skriven av Klas och medförfattaren Henrik Ekblom Ystén.

Klas Ingesson blev 46 år.

Klas Ingesson blev 46 år. Foto: IBL

Det svåraste för Klas var att ta ett sista farväl av sin fru Vicki, 46, och sönerna Martin, 20, och David, 15. I boken skriver han till familjen:

– Ni vet hur mycket jag älskar er och vad ni betyder för mig. Jag är så vansinnigt stolt över er. Och en sak ska ni veta: Jag stöttar er i allt. Det enda jag önskar är att ni ska leva livet efter eget huvud. Gör så gott ni bara kan. Ta vara på varje sekund. Var modiga. Men framför allt – följ era hjärtan!

heb09110908.jpg

Klas med sin fru Vicki. Foto: IBL

När Ingesson fick beskedet om sjukdomen 2009 blev det “rullgardinen ner”.

– I min värld betydde cancer att det var kört. Paniken satte in på mindre än en sekund. Jag hade nyss fyllt 41, hade två söner, 14 och 9 år gamla, och borde ha halva livet kvar. Nu började hjärnan i stället rikta in sig på att dö.

Ingesson skriver i boken att han var trött på mytbilden av honom som stålmannen som fixade allt.

– Det var som om omvärlden krävde att jag skulle besegra cancern – för deras skull. De behövde ett lyckligt slut och jag skulle ge dem det. Sanningen var att jag inte kände mig ett uns starkare än om någon Greta, 85, hade drabbats av samma sak.

I boken berättar han om den svåra ångesten han tvingades att leva med. Extra jobbigt blev det förra sommaren när landslagskompisarna från VM 1994 firade 20-årsjubileum.

– Nu var jag så fast förankrad på botten att jag inte längre såg konsekvenserna. Jag ville, helt enkelt, dö, skriver Ingesson i “Det är bara lite cancer”.

Klas Ingesson blev 46 år.

Andra läser också:

Helena Paparizou om sina familjeplaner: ”Vi vill jättegärna ha barn”

Hollywoodfrun Caroline Grane: ”Min man var otrogen mot mig”

Tilde de Paula om stödet från Peter Jihde: ”Jag höll på att bryta ihop fullständigt”

SENASTE NYTT!