LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Klas Beyers oväntade karriärdrag efter Robinson-vinsten

24 jun, 2019 
Lina Arvidsson
Klas Beyers nya karriär efter Robinson-vinsten: ”Jag är skitnöjd”
Klas Beyer tog hem årets omgång av Robinson på TV4 efter en hård finalkamp. I TV visade Klas att han kan överleva på en öde ö om han måste. Nu visar han en annan sida av sig själv – nämligen som författare. För Hänt berättar han om kortnovellen som publiceras i juli.
Annons

I maj avgjordes finalen i Robinson på TV4. I tio långa veckor kämpade Klar Beyer, 30, för att överleva på ön i Fiji. Det blev också han som tog hem förstapriset efter en rafflande kamp mot Fia Grönborg, 23, Emilio Strukelj, 28, och Bonnie Barria (f.d. Almerstedt), 45.

Klas Beyer var något av en tittarfavorit och inför finalen av Robinson var det många som höll tummarna för att han skulle vinna tävlingen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

För att kunna delta i Robinson fick deltagarna ta ledigt från jobb. Betalningen till deltagarna från TV4 var 8000 kronor var, något som Klas Beyer berättat i podcasten Vad har hänt?. Där skojade han om att han var tvungen att vinna Robinson, och prissumman på 500 000 kronor, för att få igen sin förlorade inkomst.

– Det var så jag tänkte, att jag måste vinna det här, för att få det att gå ihop, skojade Klas då.

Och vann gjorde han och åkte hem med både vinnartiteln och pengarna.

Släpper en kortnovell

Nu får Klas Beyer chansen att visa andra talanger än att överleva på en öde ö. En kortnovell skriven av honom släpps i juli på Stories by Storytel.

Annons

– Det är en kortnovell i chatformat, säger Klas Beyer till Hänt och fortsätter:

– Det är ett koncept som man har kört med i USA ett tag och som har blivit väldigt populärt. Det är väldigt snabbt, 2000 – 4000 tecken. Det är väl hela tanken med det.

Han berättar att han blev kontaktad av förläggaren Johanna Thydell efter han vunnit Robinson. Som personligt föremål med sig på Robinson-ön hade Klas en dagbok – något som fick Johanna att undra om han var en skrivande person.

– Jag har skrivit väldigt mycket generellt, både prosa och poesi. Sen kontaktade Johanna Thydell mig och frågade om jag skriver mycket och om jag var intresserad. Så jag skickade några texter och hon tyckte att det såg jättebra ut och sa, ”vi kör”, säger Klas Beyer till Hänt.

Nu ser Robinson-vinnaren fram emot att få se sin kortnovell släppas för allmänheten. Men nervös är han inte.

– Det känns bra, bara kul. Jag är skitnöjd, säger Klas Beyer.

FOTO: Erik Mårtensson/TT, Instagram

Annons