LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Klas Beyer om svårigheterna i kärlekslivet – efter vinsten

03 sep, 2019 
Snart släpps hans ljudbok och han arbetar hårt in i det sista. Klas Bayers intensiva skrivarbete gör att han lagt dejtinglivet på is. ”Jag har inte tid för något annat just nu, helt ärligt”, säger han till Hänt.
Annons
Klas sätter ner foten och bryter tjejbråket i RobinsonBrand logo
Klas sätter ner foten och bryter tjejbråket i Robinson

I slutet av maj i år stod Klas Beyer, 31, som segrare i årets omgång av Robinson på TV4. Han hade då genomgått stora prövningar i tävlingen – genom att leva på extremt lite mat och utan några personliga saker. Snart släpps hans upplevelser på ön som ljudbok, som är baserad på den dagbok han skrev under tv-programmet. För Hänt berättar han att allt hans skrivarbete ska vara klart i slutet av månaden.

– Jag har skrivit typ sjuttio procent och har deadline i slutet av september. Då ska den vara inne hos Storytel, för sen började det redaktionella arbetet, säger han och fortsätter:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det har gått skitbra, jag har varit iväg på skrivarresa och man blir liksom manisk och dyker djupt in i skrivandet, säger han.

Utöver boken jobbar Klas Beyer som byggnadsingenjör och han berättar att han gillar de två, väldigt olika, jobben.

– Jag gillar variationen, så att jag får ha min kreativa del med. Jag håller även på med en novellsamling som snart släpps.

Annons

Singel och karriärsfokuserad

Efter Robinson har livet blivit annorlunda för Klas Beyer. Helt plötsligt är han en tv-profil och nu även författare. Men självaste ölivet saknar inte Robinson-vinnaren.

– Nja, jag saknar inte att svälta och jag saknar inte att inte ha någon tarmflora. Men jag kan sakna det enkla livet absolut.

Hur har livet förändrats efter din medverkan i Robinson?

– Det har varit intensivt men nice, det har varit hur trevlig som helst. Det är lite som en ny värld, folk är väldigt omhändertagande. Jag är inte van vid uppmärksamheten, men folk är trevliga, det gillar jag.

I en intervju med Hänt i våras avslöjade Klas Beyer att det fanns någon speciell i hans liv.

– Just nu dejtar jag, sa han då och fortsatte med att poängtera att det inte var tillsammans:

– Det är inte en flickvän. Jag vill gärna poängtera det. Det är fortfarande dejting. Fan, jag vet ju inte alls själv vad allt är eller inte är. Det är svåra grejer det här. Men det är underbart. Vi har det underbart och kul, sa han då.

När Hänt frågar nu hur det står till på kärleksfronten säger Klas Beyer att han inte träffar någon.

– Jag är singel.

Hur känns det då?

– Det känns nice. Jag har inte tid för något annat just nu helt ärligt, säger Klas Beyer.

FOTO: Erik Mårtensson / TT/ Instagram

Annons