BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Klart: Lena Olin läser Nyårsklockan på Skansen

13 dec, 2022 
André Färnsveden
David Sundin Lena Olin
Varje år firar SVT in det nya året på Sollidenscenen på Skansen.
Och så även i år.
Nu har årets läsare utnämnts i ett pressmeddelande från SVT.
Annons
Lena Olin om att jobba så tätt med familjen: ”Kärlek”Brand logo
Lena Olin om att jobba så tätt med familjen: ”Kärlek”

Nu är det klart att Lena Olin får äran att läsa Alfred Tennysons dikt Nyårsklockan och fira in det nya året i Tolvslaget på Skansen. Lena är en framgångsrik skådespelare och kommer även från en familj som präglats utav yrket. Hennes föräldrar är skådespelarna Stig Olin och Britta Holmberg som även de är välkända inom tv-scenen.

Lena fick sitt stora genombrott när hon medverkade i succéfilmen Efter repetitionen där hon spelade rollen som Anna Egerman.

Lena Olin läser årets Nyårsklocka

Varje år får en person hedersuppdraget att läsa Nyårsklockan i Tolvslaget på Skansen och i år blev det Lena Olin. I ett pressmeddelande från SVT berättar hon om uppdraget.

– Jag har hört Nyårsklockan deklameras vid tolvslaget sen jag var liten flicka, en fantastisk tradition! Att nu få äran att själv förmedla denna text gör mig så innerligt glad. Och stolt. Dikten känns viktigare än någonsin idag, säger Lena Olin till SVT.

Annons

De är artisterna i årets Nyårsklocka

Men Lena är inte den enda som har blivit tilldelad en roll i nyårsfirandet. Programledaren och komikern David Sundin kommer nämligen också att befinna sig på plats för att bjuda på underhållning och en utlovad sång.

Och mer sång kommer det även att bli. Stora artister som Peter Jöback, Petra Marklund, Rennie Mirro, Joachim Bergström, Frida Green, Nadja Kasanesh Holm och Get Up Soul Choir. Det kommer även att finnas ett husband på plats med kapellmästare Johan Granström i spetsen, som kommer att ackompanjera de många artisterna.

Hela sändningen avslutas med de folkära artisterna Jessica Andersson och Mariette som framför arena rock ihop med husbandet.

Låter som en riktigt härlig kväll!

Tolvslaget på Skansen sänds på SVT Play och SVT1 lördag 31 december kl 23.00.

FOTO: IVARSSON JERKER/Aftonbladet, Jack Dredd/Shutterstock/TT

Annons