Klara Asps tårar efter händelsen i Biggest loser: ”Trivs inte”

Klara Asp i Biggest loser

I kvällens avsnitt av Biggest loser på Sjuan drabbas Klara Asp av en panikattack under en tävling. Senare i programmet bryter hon ihop på gymmet och får stöd av Pischa Strindstedt.
Klara Asps tårar efter händelsen i Biggest loser: ”Trivs inte”
Slå på ljud

I kvällens avsnitt av programmet har Klara däremot haft en allt tuffare vecka, som kämpar med sina negativa tankar. I dagens tävling ska deltagarna klamra sig fast vid varsin träpelare som hissas upp i luften, och den som håller kvar längst vinner priset av ett halvt kilo viktavdrag i kommande invändning.

– Jag kan inte stå så i luften, sorry. Jag kan inte. Jag känner mig inte trygg, säger Klara.

Trots Klaras rädsla över att delta i tävlingen väljer hon ändå att ge det ett försök. När träpelaren lyfter, tappar hon greppet och faller ner till marken. Misslyckandet får Klara att tvivla på sig själv ännu mer, och hennes kritiska tankar utvecklas till panikångest.

– Jag är inte en person som bara ”nej jag gör det inte” och skiter i det, utan jag ville ge det ett försök. Jag blir jättebesviken på mig själv, säger Klara Asp och fortsätter sedan:

– Jag har tappat all min självkänsla här inne.

Pischa Strindstedt stöd till Klara Asp i Biggest loser

Senare i programmet bryter Klara Asp ihop återigen och menar att hon lika gärna kan packa sina väskor och lämna tävlingen.

– Jag börjar få jättemycket problem med det här med att tro på mig själv och min självkänsla. Det börjar allmänt kännas jobbigt att vara här, jag trivs inte lika mycket att vara här och det är inte lika roligt att vakna längre.

Hon fortsätter:

– När jag mår dåligt hamnar jag i ett mörker och känner att nu kan jag packa väskan och åka hem. Jag har ingenting att ge här, jag är dålig, och då kommer alla negativa tankar, säger Klara.

Tränaren Pischa Strindstedt berättar att problemet med många av deltagarna är att de ältar samma problem och inte hittar en lösning.

– Här blir de tvingade att faktiskt ta tag i det som är problemet. Det är en otroligt knepig situation. Den sitsen hon är i, är den hon är mest bekväm och van att vara i. Så den här andra personen som jag försöker att dra fram känner hon inte igen, säger Pischa.

Samtalet med Pischa får Klara Asp att bli motiverad igen.

– Jag vill inte komma hem som den människan jag var när jag åkte. Det handlar inte bara om att jag vill komma hem och se bättre ut eller vara smalare, utan jag vill också mentalt vara en annan människa säger Klara.

LÄS MER: Klara Asps tårar efter hemliga kärleksbrevet i Biggest loser

LÄS MER: Skandalerna som skakat Biggest loser-inspelningen

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN