LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kjell Bergqvist bekräftar lyckan med frun: ”Nu ska jag njuta”

30 maj, 2023 
Frida Eklöf
Kjell Bergqvist är skådespelaren med en lång karriär bakom sig.
Efter en intensiv höst och vår ser han nu framemot tiden med frun.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kjell Bergqvist har fyra barn – så ser de ut idagBrand logo
Kjell Bergqvist har fyra barn – så ser de ut idag

Kjell Bergqvist, 70, är en folkkär skådespelare som ständigt har nya projekt i sikte.

Kjell har en lång karriär som skådespelare bakom sig då han har synts på filmduken sedan 70-talet. Sedan dess har han vunnit två guldbagar för sina roller i Den bästa sommaren och Bröllopsfotografen.

Under den senaste tiden har han haft fullt upp med flera olika filminspelningar. Bland annat har han varit i Grekland för att spela in den tredje säsongen av Bäckström, åkt jorden runt för att spela in den nya satsningen Bättre sent än aldrig och i jul kommer vi att få se honom i julkalendern.

Kjell Bergqvists sommarplaner med frun Karin

Det verkar inte vara någon ro eller vila för Kjell, men med den stundande sommaren på ingång berättar han om lyckan med frun för Hänt.

Annons

– I sommar ser jag framemot att vara med min fru och sonen Leo. Jag har jobbat ganska mycket hela hösten med Bäckström i Grekland, julkalender och reseprogram. Så nu ska jag njuta av att vara med min fru och son, säger Kjell.

Utöver alla filmprojekt som Kjell tar sig an har han tillsammans med sin fru Karin Bergqvist och sonen Leo Bergkvist även stiftelsen Familjen Bergqvists Insamlingsstiftelse.

Det var när familjen köpte ett hus i Thailand som de spenderar stora delar av vinterhalvåret i som de valde att starta stiftelsen. Tillsammans driver de många projekt i Thailand och delar ut stipendier, köper rullstolar och hörapparater till utsatta och ger ut gratis simskola för thailändska barn.

För Hänt berättar Kjell om sommarplanerna på västkusten och i Thailand tillsammans med familjen.

– Vi har ett hus i Thailand, där vi också gör mycket med vår stiftelse, vi åker dit några veckor i sommar, sen åker vi till Hong Kong innan vi åker hem i några dagar. Sen åker vi till västkusten och Mellbystrand där vi har hyrt ett hus nu i 23 år på somrarna dit vi åker mycket, säger han.

FOTO: Hans Shimoda/TT, Karin Törnblom/TT

Annons