LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kjell Bergqvist avslöjar relationen till Yvonne Ryding

07 apr, 2020 
Kjell Bergqvist och Yvonne Ryding var ett av Sveriges mest omtalade kändispar på 90-talet.
Men efter 12 år valde paret att gå skilda vägar.
Så är deras relation i dag.
Annons

Kjell Bergqvist har fyra barn – så ser de ut idagBrand logo
Kjell Bergqvist har fyra barn – så ser de ut idag
Yvonne Ryding och Kjell Bergqvist.
Bröllopslycka för Yvonne Ryding och Kjell Bergqvist 1988.

Nu är han aktuell med TV4:s Bäckström där han gör Leif GW Perssons omåttligt populära kriminalkommisarie Evert Bäckström.

Genom åren har Kjell inte bara varit omskriven för sin skådespelartalang. När han 1988 gifte sig med Miss Universum-vinnaren Yvonne Ryding, 57, blev de snabbt ett av Sveriges mest omtalade par.

Äktenskapet med Yvonne varade i 12 år. Skilsmässan år 2000 beskriver Kjell som en enorm sorg.

– Största sorgen är min skilsmässa, när jag skilde mig från Yvonne. Det är en jättesorg när man inte lyckas hålla ihop i familjen, sa han när han medverkade i Renées brygga förra året.

– Det är ju aldrig ens fel. Det kanske man tycker just då när man bråkar under skilsmässan. Men ganska snart upptäcker man att jag kanske inte var så jäkla smart jag heller. Så det är en stora sorg.

Annons

Kjell och Yvonne har barnen Nathalie Bergqvist och Sandra Bergqvist.

När de var yngre valde Kjell att pendla 25 mil om dagen under en tioårsperiod till deras hus i Torshälla, som han köpt, allt för barnens skull.

Kjell Bergqvist tillsammans med Yvonne Ryding.
Kjell Bergqvist och Yvonne Ryding har i dag en bra relation.

Kjell Bergqvist hyllar Yvonne Ryding: ”Helt underbar”

Kjell är idag gift med Karin Bergqvist, 49, tillsammans har de sonen Leo, 13. Trots den uppslitande separationen med Yvonne har båda kunnat gå vidare.

– En skilsmässa är ju ingenting som går över på en dag. På ett sätt är det fortfarande en sorg, framför allt för barnen. Sandra och Nathalie var fem och nio år. Att se dem packa väskor varannan vecka var en jävla sorg. Ett par år innan och något år efter var det väldigt stökigt. Sedan dess har Yvonne och jag varit jättebra kompisar. Även om vi var osams i början hade vi hela tiden en gemensam strategi för barnen. Saker som var tillåtna hos pappa skulle också vara tillåtna hos mamma, sa Kjell till Hälsoliv 2018.

Annons

I dag är Kjell och Yvonne morföräldrar. De har fortsatt träffas i samband med födelsedagar och skolavslutningar. Och för Hälsoliv berättade Kjell att Yvonne skulle bo hos honom och Karin i deras hus i Thailand i samband med att barnbarnet fyllde ett år.

Kjell har också hyllat också sin exfru.

– Hon har varit helt underbar med Karin i alla år. Aldrig sagt ett ont ord, inte till barnen heller. Det kunde gärna ha blivit så när jag träffade en jätteung tjej. Det är jättestort, sa han till Hälsoliv.

FOTO: TT

Annons