Kitty Jutbring har blivit mamma igen: "Kringlan är så himla fin"

Kitty Jutbring har blivit mamma igen: "Kringlan är så himla fin"

Kitty Jutbring har blivit tvåbarnsmamma. I natt föddes en liten son som går under arbetsnamnet "Kringlan". "Han är så himla fin", säger hon till Hänt.

Tv- och radioprofilen Kitty Störby Jutbring, 37, och kärleken och musikern Per Störby Jutbring, 43, har blivit tvåbarnsföräldrar. Härom dagen nedkom Kitty, tio dagar för tidigt, med en liten son som var 50 centimeter lång och vägde (exakt!) 3 000 gram. Men vägen dit var allt annat än lätt. Kitty var nämligen utom sig av oro för förlossningen.

– Jag var ju livrädd och hade bestämt mig för planerat kejsarsnitt men jobbade mig framåt under graviditeten som istället slutade med en helt okej vaginal förlossning. Rätt jäkla stolt en dag som denna! Och bebisen, som forfarande går under arbetsnamnet Kringlan, är så himla fin, säger hon till Hänt.

Kringlan är här! Foto: Kitty Jutbrings blogg

Kringlan är här! Foto: Kitty Jutbrings blogg

Kitty berättar även att lilla Kringlan är oerhört lik storasyster Nikki-Lo som kom till världen i december 2012.

– Vi säger hela tiden “hon” och Nikki-Lo av bara farten. Men det ska Kringlan ta som en komplimang.

Per, Kitty och söta Nikki-Lo. Foto: IBL

Per, Kitty och söta Nikki-Lo. Foto: IBL

Kitty och Per valde att gå ut med graviditeten så tidigt som i femte veckan.

– Det vanliga är att man väntar 12 veckor innan man berättar, men vi har tänkt på det där och känns att varför? Handlar inte det om skuld och skam och tabu och att man inte är någon riktig kvinna om man inte kan bära ett barn, så vi valde att berätta. Om det blir en resa för oss, om det blir ett missfall, då känner jag att jag vill prata om det i bloggen och i podden sa hon i somras till GT.

Vad lillkillen kommer få för tilltalsnamn återstår att se. Ett av andranamnen blir gissningsvis Kringlan, som alltså var “arbetsnamnet” under graviditeten. Under graviditeten med Nikki-Lo var det nämligen “Krabban”, ett namn som hon sedan fick i andranamn.

Missa inte:

16 skäl till att du bara måste skaffa barn

Dominika Peczynski är Anders Borgs nya kärlek: “Hon är karismatisk och sexig”

17 gånger vi insåg att Charlie Hunnam skulle bli en bättre Mr Grey

FRÅN FÖRSTASIDAN