Kishti Tomita om vändningen med maken Souleymane Toure

Kishti Tomita om hur kärleken Souleymane Thoure hjälpte henne tillbaka efter sjukdomstiden.

Kishti Tomita är just nu högaktuell som jurymedlem i Idol 2019. Men för bara några år sedan levde hon ett helt annat liv då hon råkade ut för en rad olika sjukdomar.
Nu berättar hon hur kärleken hjälpte henne ur den tuffa tiden.

Redan 2004 blev röstcoachen Kishti Tomita ett känt ansikte för TV4-publiken då hon tog plats som en av medlemmarna i original-juryn i Idol. Efter ett par år tog hon dock en paus från programmet. En paus som varade i tio år.

Men 2017 gjorde Kishti storstilad comeback och sitter sedan dess i juryn tillsammans med Nikki AminiAnders Bagge och Alexander Kronlund. I TV4:s Efter fem berättar Kishti för programledaren Henrik Alsterdal varför hon valde att ta en sådan lång paus från programmet.

– Time out. Det var konsensus med fyran och med producenterna för Idol. Jag behövde nog lite time out, säger Kishti Tomita i programmet.

Genom åren har Kishti Tomita inte varit frisk, utan drabbats av en rad olika åkommor. Bland annat råkade hon ut för flera förgiftningar, som tärde på rejält på hennes hälsa.

– Jag var jättesjuk. Jag fick mögelförgiftning i lungorna och blyförgiftning och kopparförgiftning och gud vet allt. Ja, jag var jättejättesjuk, berättar Kishti.

Redan under Idol 2007 var Kishti sjuk och satt i juryn med en infektion i lungorna, som fick hennes lungkapacitet att sjunka till 25 procent. Idag tackar hon sin stora lungkapacitet för att hon kunde arbeta, då hon annars förmodligen hade behövt ligga på sjukhus.

– När man har så här starka gifter i kroppen så hamnar ju kroppen i en histaminchock, och det var någon gång där när det var väldigt… det var nära ögat. Där jag faktiskt trodde att jag skulle stryka med, säger Kishti Tomita i Efter fem.

Kärleken hjälpte henne tillbaka

Men trots allt lyckades Kishti repa sig och är nu frisk och lycklig. Något som bland annat beror på den stöttning hon fick från kärleken Souleymane Toure, 36.

– Vad blev du vändningen för dig i allt det här? frågar Henrik Alstedal.

– Vändningen var att jag…. dels att jag flyttade till Senegal ett halvår och bodde där ett halvår med min nuvarande man. Det kändes bra att vara inkognito och bara vara älskad för den man är, och slippa all den här negativiteten som var kring min person, förklarar hon.

FOTO: TT/Karin Törnblom

SENASTE NYTT!