Kim kritiseras efter bilden med 4-åriga dottern: "Skadligt"

Kim Kardashian pryder nya omslaget av Interview Magazine tillsammans med fyraåriga dottern North. Nu möter hon skarp kritik för fotograferingen.

Det är inte mycket världen inte vet om Kim Kardashian West, 36, då realityserien “Keeping up with the Kardashians” har hela 13 säsonger på nacken. Men trots att tv-succén i tio års tid följt hennes privatliv så har hon medvetet hållit sina barn North West, 4, och Saint, 1, bakom kamerorna.

Med det i bakhuvudet blev lite av en stor överraskning när nya Interview Magazine släpptes, där Kim tillsammans med sin fyraåriga dotter pryder omslaget.

Samtidigt avslöjar tvåbarnsmamman att det känns mer okej att visa upp sina barn i sociala medier, än i tv-serien. Men när okända människor ropar efter hennes dotter när de är ute kan det bli för mycket.

– När vi är ute och främlingar ropar Norths namn, det är då det blir konstigt för mig. Tro det eller ej, men hon lever ett så normalt liv hemma, avslöjar Kardashian i intervjun.

LÄS OCKSÅ: Hovet tvingades avslöja Kates graviditet efter morgonens händelse

Nu kritiserar barnpsykologen Willy-Tore Mørch från Tromsö universitet tidningsomslaget och hävdar att det kan vara skadligt för North att vara med i ett sådant sammanhang.

– Jag är kritisk till att föräldrar exponerar sina barn offentligt, speciellt när mediet som används når så många människor. Det är inte bara för att som så många kändisar väljer att skydda sina privatliv. Barn har inte valt att bli exponerade, och de är inte förberedda att möta den uppmärksamhet som följer, säger han till norska Se och hör.

 

Barnpsykologen ifrågasätter dessutom omslagsfotograferingen.

– Barn är självständiga individer och de är inte föräldrarnas egendom, de har inte rätten att använda dem som de vill. Föräldrar har förpliktelser till att beskydda dem och göra det som är bäst för barnet. När man väljer att visa upp sitt barn offentligt måste man fråga sig om det är barnets bästa. Ju fler gånger de visas upp, ju större blir faran att skadas av folks reaktioner, säger han.

Willy-Tore Mørch hävdar även att et finns flera exempel där barn påverkas negativt av att visas upp.

– Det kan vara i form av att de blir socialt hämmade, att de har en dålig självbild eller dåligt samvete för att de inte kan matcha sina föräldrar.

https://www.instagram.com/p/BYV3oV1AzxG/?taken-by=interviewmag

 

LÄS OCKSÅ: Efter skilsmässan: Brad Pitt ber Jennifer Aniston om ursäkt

FOTO: Ibl, Insatgram

SENASTE NYTT!