LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Kim Kamal i Trolljägarna – efter regelbrottet i Big Brother 2020

12 maj, 2020 
Kim Kamal i Trolljägarna
Kim Kamal blev utkastad från Big Brother 2020 på grund av regelbrott.
Nu syns han återigen i tv-rutan i Trolljägarna på TV3.
Sammanhanget är mindre kul då Kim blivit utsatt för näthat.
– Man kan inte uttrycka sig rasistiskt, hatiskt eller mordhota folk och säga att man skämtar, menar Kim Kamal i programmet.
Annons
Kim Kamal i Trolljägarna – efter regelbrottet i Big BrotherBrand logo
Kim Kamal i Trolljägarna – efter regelbrottet i Big Brother

Kim Kamal, 21, blev ett välkänt ansikte efter sin medverkan i tv-programmet Big Brother 2020. Dock blev Kims medverkan i tävlingen så långvarig då han blev utslängd på grund av regelbrott redan den fjärde dagen.

Därför blev Kim Kamal utkastad från Big Brother 2020

Efter flera års frånvaro drog succéprogrammet Big Brother igång i februari 2020. Tolv deltagare klev in i ett topprenoverat hus i hopp om att stanna i 100 dagar, iakttagna dygnet runt av tittare. Vinnaren kliver ut ur huset en miljon kronor rikare!

Det blev ingen vinst för Kim Kamal, då han kastades ut på grund av regelbrott redan den fjärde dagen inne i huset.

Orsaken var att han och deltagaren Isabel Pereira, 24, uttryckt sig hatiskt mot judar.

Kim Kamal blev utkastad från Big Brother 2020
FOTO: TV4

Kim Kamal i Trolljägarna

Och Kims nästa deltagande i tv-rutan var i ett mindre roligt sammanhang, nämligen TV3:s Trolljägarna. I programmet ger sig de välkända tv-profilerna Robert Aschberg och Frida Boisen ut bland alla nättroll som härjar på internet. Målet med programmet är att få stopp på det näthat som florerar.

Annons

I avsnitten få tittarna träffa både kända och okända ansikten som har utsatts för trollen. Och i säsongsavslutningen får tittarna träffa Kim Kamal som blivit utsatt för hat och hot.

Kim Kamal, svart polotröja, Trolljägarna
FOTO: TV3

Nämligen var det så att innan Kim Kamal medverkade i Big Brother så deltog han i diskussionsprogrammet Tjafs!. Efter det fick han ta emot en hel del hat, efter att en känd Youtuber gjort en reaktionsvideo på bland annat Kims medverkan.

Kim blev därefter hånad för sitt utseende och hotas med döden av både youtubern och följare som kommenterar flera olika videos.

– Om det här trollet påstår sig vara ironisk, så tycker jag att det är bullshit. För att man kan inte påstå sig vara det. Man kan liksom inte gömma sig bakom det, säger Kim Kamal i tv-programmet Trolljägarna. Han fortsätter:

Annons

– Man kan inte uttrycka sig rasistiskt, man kan inte uttrycka sig hatiskt, man kan inte mordhota folk och bara ‘haha jag skämtar’. Det funkar inte så.

Frida Boisen och Kim Kamal konfronterar troll i Trolljägarna
FOTO: TV3

Kim Kamal och Frida Boisen konfronterar trollet tillsammans. En gemensam konfrontation tillhör vanligheten i programmet, då det endast brukar vara någon av programledarna som ifrågasätter trollen. Men Kim var så ledsen och kände sig otrygg efter trollets hot och ville därför också vara med.

Trolljägarna kan du se på tisdagar klockan 21.00 på TV3 och Viafree.

FOTO: TV3

Annons