Kim Cattrall om sin kroniska sömnlöshet: "Det blir som en tsunami"

Kim Cattaralls sömnlösa nätter gjorde henne nästan galen. Till slut var hon tvungen att söka hjälp.

Kim Cathrall, 59,  har haft en hel del sömnlösa nätter på sistone. Men inte av samma anledning som hennes “Sex and the City”-karaktär Samantha, skådisen har nämligen lidit av kronisk sömnlöshet. Det gick så långt att Kim började oroa sig om sin mentala hälsa. Så hon lade jobbet åt sidan för att söka hjälp och lösningen blev kognitiv beteendeterapi.

Kim Cattrall

Kim har fått hjälp och mår nu bättre

– Jag förstod inte de enorma konsekvenserna av att vara utan sömn. Det blir som en tsunami. Jag existerade i ett tomrum, har Kim berättat.

Stjärnan drog sig förra året ur en pjäs för att istället ägna sig åt att komma tillrätta med problemen, ett beslut hon har fått mycket kritik för. För The Mirror berättar hon att det kändes som om en gorilla satt på hennes bröstkorg, och hon är säker på att hon fattade rätt beslut.

– Att släppa allt var svårast, men jag insåg att det arbete jag var tvungen att göra för mig själv var viktigare än det med pjäsen. Det var för mitt eget välbefinnande.

Kim insåg att om hon inte löste problemen skulle hon förlora förståndet.

– När jag kom tillbaka till USA hade jag inte sovit på 48 timmar och jag var tvungen att vänta sex timmar för att få min 18-åriga katt genom tullen. När tulltjänstemannen frågade hur mycket mitt husdjur var värt kunde jag inte sluta skratta hysteriskt.

Hon berättar att sömnlöshet är ett allvarligt problem, och att det är svårt för utomstående att förstå hur det kan tära på en person.

– Är man intresserad av vad som verkligen hände så är det hela mer komplicerat än att säga till sig själv “jag måste kämpa”.

SENASTE NYTT!