Kim Anderzon samlade alla vänner till avskedsfest för att ta ett sista farväl

Kim Anderzon levererade in i det sista. Bara dagar innan hennes död samlade hon sina vänner på restaurang Wasahof i Stockholm för att ta farväl.

Igår, fredag, förlorade skådespelerskan Kim Anderzon kampen mot cancern. Hon blev 71 år gammal. Så sent som i måndags samlade Kim vänner och kollegor på restaurang Wasahof i Stockholm för att ta ett sista farväl. Det blev en sorglig men varm tillställning.

– Det var en ljus, intensiv kväll som jag nog aldrig kommer att glömma. Men det var också Kim som höll i taktpinnen. Vi visste inte hur det skulle gå, men när hon kom in i restaurangen såg hon oss alla i ögonen. Hon var Kim igen, full av kärlek, slängde käft och var snabb i repliken, säger Johan Rabaeus till Aftonbladet.

Kim Anderzon blev 71 år gammal. Foto: Stella Pictures

Kim Anderzon blev 71 år gammal. Foto: Stella Pictures

Även S-politikern och förre ministern Kjell-Olof Feldt, 83, var på plats tillsammans med hustrun Birgitta von Otter, 75.

– Hon var oerhört tärd och mager och vi förstod att det inte kunde vara så långt kvar. Men hon var med hela kvällen. Hon hade alltid repliker att komma med och hon stod på scenen lite grann. Det var en underbar kväll.

Innan kalaset drog igång undrade familjen om hon verkligen skulle kunna klara av att medverka.

– Hon sov till klockan tre på eftermiddagen. Det är klart att vi undrade: Ska hon orka? Sedan klev hon in och höll ett bländande tal för alla, säger livskamraten Lars Naumburg till Expressen.

Dagen efter festen förlorade Kim Anderzon sitt kommunikativa medvetande. Hon vaknade aldrig upp igen och på fredagskvällen avled hon.

Se bildspecial från hennes liv här.

SENASTE NYTT!