Kikki Danielssons vädjan – under tuffa sjukdomen

Kikki Danielsson mystisk sjukdom

Kikki Danielsson tvingades hoppa av Stjärnornas stjärna i TV4 på grund av sjukdom.
Nu skriver hon själv om sin situation och vädjar till folk.
”Hur ska jag veta, å hur ska andra veta hur det är ställt”, skriver sångerskan.
Allt om Kikki Danielsson
Slå på ljud

Kikki Danielsson, 67, är känd som en legendar inom country- och dansbandsmusiken. Genom åren har varit med i Melodifestivalen massor av gånger och kommit med oförglömliga hits, så som Bra vibrationer och Papaya Coconut.

Många blev glada när TV4 avslöjade att Kikki Danielsson skulle medverka i musikprogrammet Stjärnornas stjärna för en tid sedan. Programmet leds av Petra Mede och där får deltagarna prova på olika musikgenrer – den ena svårare än den andra.

Då förra veckans tema var just dansbandsmusik var sångerskan inbokad för att coacha deltagarna. Men kort innan livesändningen tvingades TV4 göra en krisändring. Kikki Danielsson hade blivit sjuk i en förkylning och kunde därför inte medverka.

Som ersättare hoppade Arvingarna-sångaren Casper Janebrink in som coach.

– Kikki väljer att inte kommentera idag men har en vanlig förkylning och är inte orolig för att det är corona-relaterat. Däremot innebär det ju just nu att man håller sig hemma och avstår från att resa samt att i just fallet med Stjärnornas stjärna inte vill riskera att medverkande och produktionen blir smittade, sa hennes presskontakt Johanna Boström Stone till Aftonbladet.

Håller sig hemma

Men nu har sångerskan själv berättat om sjukdomen. På Instagram skriver Kikki att hon håller sig inomhus och att hennes son hjälper henne att handla mat.

Tycker att det är viktigt att man håller sig hemma, vid snor + hosta. Tror Inte att jag är smittad, känns som en normal vårförkylning, men hur ska jag veta, å hur ska andra veta, hur det är ställt, när man inte kan testa sig”, skriver Kikki Danielsson på Instagram.

Under isoleringen har hon kontakt med barn och barnbarn på Snapchat så de ändå får en chans att ses.

Sångerskan själv tar inte för hårt på sjukdomstiden utan hittar sätt att hålla sig sysselsatt.

”Jag får mycket gjort här hemma å klättrar Inte på några väggar. Tänker på allt jag slarvat bort i stökiga garderober å lådor. Spännande att se vad jag hittar! Trots allt tråkigt som händer runt omkring, försöker jag se framåt”, skriver Kikki Danielsson.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN