Kikki Danielssons ilska efter sjukhusbesöket: ”Ingen hade munskydd”

Kikki Danielsson.

Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT

Kikki Danielsson har varit försiktig under coronapandemin och mest hållit sig hemma.
När hon var tvungen att göra en resa fick upp en obehaglig upplevelse.
”Snabbt hem igen och låsa dörren”, skriver hon.

Den senaste tiden har varit tuff för de flesta och många har varit tvungna eller valt att göra stora uppoffringar i livet för att inte riskera att bli sjuka.

En av dem är Kikki Danielsson, 68. Hon har vid flera tillfällen berättar om att hon valt att mer eller mindre isolerat sig i sitt hem i Bollnäs.

Ett exempel på det är från i somras då hon egentligen skulle vara med i säsongsavslutningen av Lotta på Liseberg. Den medverkan ställde hon in.

– Jag mår bra, är frisk och har verkligen sett fram emot att sjunga och möta tv-publiken hos Lotta på Liseberg, men på grund av omständigheterna med corona så har jag nu fattat beslutet att inte resa i sommar trots allt. Därför så väljer jag tyvärr att inte medverka i år, berättade Kikki Danielsson i ett pressmeddelande då.

Därefter följde en inställd julshow bland annat.

”Fullkomligt nöjd i mitt hem i Bollnäs”

Och det är klart att livet blir tråkigare när saker och ting faller bort, men det verkar som att Kikki Danielsson gjorde det bästa av en dålig situation. I ett inlägg på Instagram skrev hon så här:

”Måste säga, att jag är inte det minsta besviken på att inte åka utomlands i år!! Tänk bara att slippa alla köerna på Arlanda: incheck, Security, Boarding etc….”, och tillade:

”Nä, jag är fullkomligt nöjd i mitt hem i Bollnäs. Man får inte roligare än man gör sig”.

Hon har också tänkt på hälsan på andra sätt. Tidigare i höstas tog hon ett beslut om att åka på ett tränings- och dietläger. När hon kom hem rensade hon kylskåpet och skafferiet på onyttigheter och sedan dess har hon hållit fast i den sunda livsstilen.

”Snabbt hem igen och låsa dörren”

I dag hade den folkkära artisten en läkartid och var tvungen att resa. När hon kom till sjukhuset i Gävle gjorde hon en omskakande upptäkt.

”Hade en läkartid idag på Gävle sjukhus. Tog bilen dit och satte på mitt munskydd när jag gick från parkeringen till sjukhuset. INGEN jag mötte hade munskydd!! Inne i foajén satt fullt med folk och fikade eller väntade på skjuts. INGEN hade munskydd”, skriver hon och tillägger:

Jag hade väl inbillat med nånstans, att på ett sjukhus chansar Ingen, utan ALLA bär skydd. Men ack vad jag bedrog mig! NÄE, snabbt hem igen och låsa dörren”.

På bilden till inlägget har hon själv munskydd, men vissa av hennes följare har noterat att den inte sitter som den ska.

Du måste ha det över näsan också annars gör det ingen nytta”, skriver en person.

Folkhälsomyndigheten skriver så här om användningen av munskydd i Sverige:

Vi rekommenderar i nuläget inte en bred användning av munskydd i samhället då kunskapen om hur munskydd påverkar smittspridningen är osäker. Det kan dock finnas situationer där munskydd kanP vara av värde trots det osäkra kunskapsläget om dess effekt”.

Bild: Instagram, Peter Wixtröm/Aftonbladet/TT

Läs också: Kikki Danielssons lyckobesked: ”Jag är fullkomligt nöjd”