Kikki Danielssons nya ord om akuta sjukdomen

Det var i våras som Kikki Danielsson tvingades lämna Stjärnornas stjärna på grund av sjukdom.
Nu berättar hon på Instagram om tiden i karantän.
"Tänk vad slö och lat jag blivit under denna långa karantän.", skriver hon i ett inlägg

När det i våras avslöjades att Kikki Danielsson skulle medverka i TV4:s populära musikprogram Stjärnornas stjärna var det många tittare som jublade. I programmet, som leds av Petra Mede, får artisterna tävla om vem som har den bästa musikaliska ådran genom att uppträda i olika musikgenrer.

Men då Kikki var inbokad för att coacha deltagarna i dansbandsmusik var hon kort innan livesändning tvungen att ställa in. Anledningen var att sångerskan drabbats av en kraftig förkylning och hade fått svårt med andningen. I en blixtvändning valde TV4 därför att ersätta Kikki med Arvingarnas frontfigur, Casper Janebrink.

Då sjukdomen kom mitt i brinnande coronakris var det många som oroade sig för sångerskan trots att Kikkis pressperson, Johanna Boström bedyrade att hon bara drabbats av en vanlig förkylning.

– Kikki väljer att inte kommentera idag men har en vanlig förkylning och är inte orolig för att det är corona-relaterat. Däremot innebär det ju just nu att man håller sig hemma och avstår från att resa samt att i just fallet med Stjärnornas stjärna inte vill riskera att medverkande och produktionen blir smittade, sa hon då.

Egna orden om sjukdomen

Kort därefter valde dock Kikki att själv berätta om sjukdomen – efter att hon valt att isolera sig från omvärlden. För att skydda sig från pandemin har hon sedan avhoppet från Stjärnornas stjärna valt att stanna inomhus medan hennes son hjälper henne att handla mat. För att få tiden att gå har hon pratat med sina barnbarn över FaceTime.

”Tycker att det är viktigt att man håller sig hemma, vid snor + hosta. Tror Inte att jag är smittad, känns som en normal vårförkylning, men hur ska jag veta, å hur ska andra veta, hur det är ställt, när man inte kan testa sig”,  har Kikki skrivit om isoleringen på Instagram.

“Tänk vad slö jag har blivit”

Och nu, flera veckor senare, är Kikki fortfarande i frivillig karantän. Men isoleringen har inte gjort henne gott. På Instagram berättar Kikki om hur hon tycker att hon förslappats sedan hon hoppade av Stjärnornas stjärna.

“Tänk vad slö och lat jag blivit under denna långa karantän. Det är ju NU när jag inte har nåt jobb, som jag ska ägna mig åt röstträning! Magstödet är livsviktig för en sångare och får Inte slarvas med. Skulle behöva hjälp med det, för magarna hänger liksom över varann”, skriver hon.

Trots att Kikki själv är snabb med att slå ner på sin egen disciplin berättar hon även hur hon tagit tag i träningen under isoleringen.

“Drog faktiskt igång med mitt gympaprogram idag, och det gick bra! Nu hoppas jag på sommarväder imorgon. Då ska en kompis leverera några av sina syrener, som jag ska få.”, skriver hon i ett inlägg.