LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kikki Danielsson isolerad i sitt hem – nu berättar hon: ”En tragisk utveckling”

12 jun, 2024 
Linnea Söderberg
Två bilder på Kikki Danielsson. Till vänster håller hon upp handen som i en vinkning och till höger tittar hon sammanbitet bort från kameran.
Kikki Danielsson håller sig instängd i sitt eget hem.
I Morgonpasset i P3 berättar hon att hon har blivit en eremit.
– En tragisk utveckling, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kikki Danielssons sorg efter splittringen från barnen: ”Tog avstånd”Brand logo
Kikki Danielssons sorg efter splittringen från barnen: ”Tog avstånd”

Countryartisten Kikki Danielsson, 72, är högaktuell med sin nya podcast Bra Vibrationer med Kikki & Sulo som hon gör tillsammans med musikern, kollegan och vännen Sören ”Sulo” Karlsson, 54. Podden ska handla om Kikkis liv och karriär och allt som hon och Sulo har varit med om genom åren.

Men den handlar också om att hitta en kärlekspartner till Kikki. Något som inte verkar vara så lätt, då Kikki har låst in sig i sitt hem. Det här berättar hon om i Morgonpasset i P3.

– Ska man träffa någon så måste det vara rätt miljö, och jag går ju aldrig ut på en pub eller bar och sätter mig.

Kikki Danielsson är trött på människor: ”En tragisk utveckling”

När programledaren David Druid, 39, frågar om varför hon stänger in sig på det här sättet svarar Kikki att hon ibland blir less på folk.

– Jag är lite less på att alla tror att de vet allt om mig. Jag kan väl erkänna att det blir ensamt många gånger. Jag har fått dra in på saker som jag förr tyckte gav mig något. Jag älskar att gå på shower och marknader… Men jag har blivit en eremit.

Annons

Det här tycker David Druid låter som en tragisk utveckling, och Kikki håller med. När hon får frågan om hon inte är intresserad av att testa dejtingappar är svaret ett tydligt nej. Det är för vanskligt, säger hon.

Kikki Danielsson ångrar karriärvalet

Kikki berättar vidare om att en av hennes bästa tidpunkter i livet var när hon bodde i Osby i Skåne, innan hon blev känd. Tanken var att bli språklärare, men det fanns en ”craving” inom henne att sjunga, som hon beskriver det.

Hon berättar att det på många sätt naturligtvis finns höjdpunkter i hennes karriär som inte går att jämföra med något annat, men svaret på frågan om det var värt det förvånar.

– Nej, skulle jag få leva om mitt liv skulle jag nog inte välja musik som jobb.

När David Druid undrar om Kikki rent konkret offrade sitt eget liv är svaret tydligt.

– Ja, mitt eget privatliv.

FOTO: TT

Annons