LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Keyyo och Mark Levengood nya programledare för Kristallen 2023

02 aug, 2023 
Förra året leddes sändningen av den omåttligt populära Peter Settman.
Nu är det klart att Keyyo tar över årets Kristallen – och hon får sällskap!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mark Levengood om Jenny Strömstedts miss i NyhetsmorgonBrand logo
Mark Levengood om Jenny Strömstedts miss i Nyhetsmorgon

Kristallen-galan är för många en av årets största kvällar där tv-personligheter och tv-program har chans att kamma hem fina priser i flera prestigefulla kategorier.

I fjol leddes galan av ingen mindre än den populära programledaren Peter Settman. Men nu står det klart att galan får två nya programledare!

Kristallen-galan 2023, som är den 19:e i ordningen blir dessutom lite extra speciell när en helt ny kategori har presenterats – nämligen årets kärleksreality!

Mark Levengood och Keyyo är årets programledare

Något som är lika hedrande som att kamma hem en av kvällens 23 statyetter är att få möjligheten att leda tittarna och de nominerade genom den sprakande kvällen.

Ett ord som en av årets programledare använder sig av för att förklara känslan inför den ärofyllda rollen är ”skräckinjagande”. Det är ingen mindre än Mark Levengood, 59, som beskriver uppdraget som hedrande men skräckinjagande.

Annons

– Att få leda galan, dels inför Sverige, dels inför hela min egen bransch är hedrande men skräckinjagande, säger Mark i ett pressmeddelande.

Men Mark kommer inte att ta sig an uppdraget på egen hand. Vid sin sida har han den eminenta programledaren som startade sin karriär på Youtube – Kristina ”Keyyo” Petrushina, 26. Även hon ser fram emot den stora kvällen.

– Jag och Mark är förväntansfulla och utlovar en kväll fylld utav kärlek, skratt och så klart en hel del överraskningar, säger hon i pressmeddelandet.

På sin Instagram utvecklar Keyyo sina tankar ytterligare kring att ta över det ärofyllda uppdraget.

Äsch! Ääääässschhh! Jag och urljuva Mark leder Kristallen! En ära att få prisa och hylla vårt fantastiska tv-år. Och kalas, ja, det kommer det att bli! Välkomna! Jag längtar!”, skriver hon.

Keyyos imponerade karriär – så slog hon igenom

Keyyo slog igenom på Youtube och har sedan dess synts till i tv-rutan i flera olika sammanhang. Hon har bland annat varit programledare för Talang, Barncancergalan och Keyyo med Rheborg i Ryssland – för att nämna några.

Hon har dessutom haft sina egna programformat på SVT och medverkat i Let's dance där hon kammade hem bronsmedaljen.

Keyyo är alltså minst sagt en tv-profil som ständigt är i scoopet och snart kan hon alltså även lägga till Kristallen-galan på sitt imponerande cv.

Kristallen-galan äger rum den 28 augusti och det är möjligt att rösta fram sina favoriter fram till den 8 augusti.

Hänt har sökt Mark Levengood och Keyyo.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons