TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Kenza Zouitens oro över nyfödda sonen: ”Hans mage som sipprar ut”

25 jul, 2019 
AvStina Dahlgren
Kenza Zouitens son Nikola har drabbats av navelbråck och riskerar att behöva opereras. Nu vädjar hon till följarna om hjälp.
Annons
Kenza Zouitens första ord om förlossningen: ”Väldigt chockad”Brand logo
Kenza Zouitens första ord om förlossningen: ”Väldigt chockad”

Bloggerskan Kenza Zouiten Subosic, 28, och maken Aleksandar ”Aleks” Subosic, 34, blev föräldrar för första gången för drygt en månad sedan. I ett inlägg på Instagram la hon ut en bild på sig själv med tårar i ögonen och sonen Nikola på bröstet.

”Den 14 juni klockan 05:06 kom denna stora pojke till världen och förändrade våra liv för alltid. Allting gick bra och vi är sååå kära i honom. Det är svårt att förstå att han faktiskt är här, att jag blev mamma till slut. Han var värd all väntan, kampen, smärtan. Tack för att du valde oss som föräldrar, vi lovar att alltid älska och skydda dig”, skrev hon.

Ända sedan födseln har Kenza Zouiten öppet delat med sig av det nya mammalivet, allt från amning och blöjbyte till känslor och tankar kring att ha en efterlängtad bebis hemma. Trots lyckan över att äntligen ha fått barn har allting inte bara varit en dans på rosor. Förlossningen var tuff och efteråt fick Kenza otroliga smärtor i underlivet. Dessutom drabbades hon av mjölkstockning.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Feber, ont i kroppen, spända bröst och ena är rödflammigt. Har testat alla tips jag fick av barnmorskan: värme, mjölka ur, pumpa, mata på den tutten som är värst, massera… haft problem i flera dagar nu och det blir inte bättre!”, skrev hon på sin blogg.

Kenza om sonens navelbråck

Den senaste veckan har den lilla familjen varit ute på landet och njutit av ledighet i lugn och ro. Nu är de tillbaka i stan och Kenza skriver på sin Instagram story om oron över sonen.

Börjar bli lite orolig över hans navelbråck. Det blir bara större och större. Läkaren säger att de antagligen kommer att försvinna när hans magmuskler blir starkare. Om inte kommer de att genomföra en operation men inte förrän han är 3-4 år.

Bilden visar Nikolas mage. Naveln buktar ut flera centimeter och bloggerskan ber nu följarna om att dela med sig av sina egna erfarenheter kring barn med navelbråck.

Kenza Zouiten
Kenza är orolig för sonens hälsa och vädjar om råd från sina följare.
Kenz Zouiten och Aleks
Kenza och maken Aleks blev föräldrar för en dryg månad sedan.

Sonen Nikola riskerar operation

I filmerna som följer efteråt berättar Kenza mer om sonens tillstånd.

Annons

– Det är en del av hans mage som sipprar ut genom hans magmuskler därför att de inte är starka nog att hålla tillbaka det. Det är därför det går bort när musklerna blir starkare. Det låter äckligt men det är inget som gör ont, det stör honom inte på något sätt, jag kan till och med trycka tillbaka det men då poppar det ut igen, säger bloggerskan.

Hon säger att flera av följarna har skrivit och berättat om sina egna upplevelser samt kommit med tips och råd, något hon är väldigt tacksam över.

– Alla säger att det har gått bort på deras barn när de varit fyra månader, sex månader, åtta månader och upp till ett år så förhoppningsvis går det bort på Nikola också.

Vad är navelbråck?

”Navelbråck innebär att ett område på magens insida nära naveln har försvagats. En så kallad bråcksäck bildas under huden och det blir en rund utbuktning på magen.”

”Barn under fyra år brukar inte opereras eftersom navelbråck under de första levnadsåren oftast försvinner utan behandling.”

Källa: 1177

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Karin Törnblom/TT

Annons