Idol 2023 marknadsföring banner

Kenza Zouitens vändning efter gravidkampen – nya barnbeskedet

26 nov, 2019 
Kenza Zouiten Subosics vändning efter att ha sagt att hon inte vill ha fler barn.
Efter sin svåra gravidkamp och tuffa förlossning var Kenza Zouiten Subosic osäker på om om hon ville skaffa fler barn.
Nu har hon ångrat sig och berättar att hon vill skaffa ett syskon till sonen Nikola.
– Men det är ju ingen självklarhet att det går, säger hon till Mama.
Annons
Kenza Zouitens första ord om förlossningen: ”Väldigt chockad”
Kenza Zouitens första ord om förlossningen: ”Väldigt chockad”

I början av året gick influencern Kenza Zouiten Subosic, 28, ut med att hon, efter flera år av försök, äntligen lyckats bli gravid tillsammans med maken Aleksandar Subosic, 34.

Kenza har vid flera tillfällen varit öppen om sin tuffa gravidkamp, där hon var tvungen att gå igenom två IVF-behandlingar – och när hon precis skulle påbörja det tredje IVF-försöket blev hon gravid på naturlig väg.

Den 16 juni kom äntligen den efterlängtade sonen Nikola, som redan fått stor uppmärksamhet på Kenzas sociala medier.

I en ny intervju med Mama berättar Kenza att hon älskade att vara gravid, trots att hon under sju veckor kräktes dagligen.

– Första gången jag spydde blev jag så glad, Aleks och jag gjorde high five, haha. Jag var bara så fruktansvärt tacksam över att vara gravid, säger hon till tidningen.

Vägrade fler barn efter svåra förlossningen

Två veckor efter Nikolas födsel uppdaterade Kenza sina sociala medier och berättade om förlossningen. Och det visade sig att det inte hade varit det lättaste. Krystningsvärkarna höll på i två timmar och det blev en utdragen kamp och Kenza drabbades av panik.

Annons

– ”Jag vet inte vad jag ska göra, varför är det ingen som hjälper mig? Ser ni inte att jag håller på att dö?”. Det var sådana tankar i mitt huvud hela tiden, berättade hon i podden Kenza & Dani – När livet händer.

Men maken Aleks var ett stort stöd under förlossningen, och efter två dagar på BB fick de åka hem. Men då insåg Kenza att hon inte vill gå igenom samma sak en gång till.

– Jag var så här ”älskling, det blir nog bara ett barn för oss”.

Vid tillfället var hon däremot medveten om att hon skulle kunna komma att ändra sig när den skräckfyllda och smärtsamma upplevelsen var lite längre bort i tiden.

Kenzas ändrade tankar kring fler barn

Och nu verkar det som att förlossningschocken lagt sig för Kenza. I Mama talar hon öppenhjärtigt om ett eventuellt syskon till Nikola. Dock är Kenza fortfarande inte säker på att hon kan komma att bli gravid igen.

– Vi är jätteglada och tacksamma för att det funkade med Nikola, men vi vill ha fler barn och det är ju ingen självklarhet att det går. Jag känner mig stressad eftersom man inte vet exakt när jag kommer hamna i klimakteriet, säger hon och fortsätter:

Annons

– Det kan handla om nästa år i värsta fall. Vi kan inte sitta och tänka: ”Åh, när är den perfekta tiden att få syskon, är det om två eller tre år? Då spikar vi det!”.

Vill ha professionell hjälp

När Kenza tänker på att genomgå ännu en tuff förlossning känner hon att hon vill ta hjälp av någon professionell för att stilla sin oro.

– Jag är rädd att det kommer en till stor bebis som gör lika brutalt ont att föda. Om jag lyckas bli gravid igen kommer jag behöva gå på förberedande samtal inför förlossningen, säger hon.

FOTO: TT/Karin Törnblom, Instagram

Annons