Kenza utsatt för näthat: "De kallar mig för dum slampa och hora"

Kenza postade en oskyldig bild på citroner och limefrukter, det fick hon ångra.

Bloggstjärnan Kenza Zouiten, 24, har 1,1 miljoner följare på Instagram. För några dagar sedan postade hon en bild föreställande en tillbringare med citron- och limevatten. Detta fick flera följare att rasa. Anledningen? Kenza lade upp bilden mitt under den muslimska fastemånaden ramadan. Nättrollen hade dock missat den lilla detaljen att den svensk-marockanska skönheten inte är muslim.

Kenza har blivit utsatt för näthat. Foto: Stella Pictures

Kenza har blivit utsatt för näthat. Foto: Stella Pictures

– Om du inte gillar vad jag lägger upp, följ mig inte. Jag hoppas ni vaknar ur er bubbla och inser att alla är olika. Vi delar på den här planeten, så försök att respektera varandra, skriver Kenza.

My biggest craving while being in the heat. ☀️

Ett foto publicerat av Kenza Zouiten (@kenzas)

Kenza skriver också att flera följare kallade henne för “dum slampa” och “hora” på grund av bilden. Bloggerskan har många följare som försvarar henne:

– Jag är en marockansk tjej och jag bryr mig inte om din religion, ditt namn eller dina föräldrar. Jag följer dig för att jag gillar vad du gör, din stil och din skönhet. Kärlek från Marocko, skriver ett fan.

Det är inte första gången Kenza möter näthat. När hon tidigare postade en anti-nazistisk tröja rasade flera följare som tyckte den var “onödig” och “dum”.

– Jag hade ingen aning om att en anti-nazistiska tröja kunde uppröra så många. Jag står för min åsikt. Alla är lika värda oavsett vilken hudfärg man har, oavsett vilken religion man tror, oavsett vem man är kär i, skrev Kenza då.

Läs mer:

Hollywoodfrun Åsa Vesterlund: “Gunilla Persson är rädd för mig”

Marcus Birro bekräftar relationen med Sverigedemokratens fru

Lotta Engberg slängde ut maken efter snedstegen: “Hon är urförbannad”

Sam och Jessica blev ihop som tioåringar – nu hyllas hans otroliga frieri av miljoner människor