Kenza om sexövergreppet: ”Jag skriker inombords”

Under en resa i vintras blev Kenza utsatt för ett sexuellt övergrepp. Nu kämpar hon för upprättelse.

I sin välbesökta blogg skriver Kenza Zouiten, 25, om en händelse som hon ännu inte vågat prata högt om förrän nu. I ett inlägg som hon döpt till “WHY CAN’T MY BODY BE MY BODY?” skriver hon om när hon blev utsatt för ett sexuellt övergrepp. Det var under en kärleksresa i vintras tillsammans med fästmannen Aleks Subiosic, 32,  som en manlig massör gick över gränsen under en behandling som hon fick på det lyxhotell de bodde på. Eftersom alla dubbelrum var bokade och ingen kvinnlig massör fanns ledig tvingades Kenza få massagen ensam i ett enskilt rum av en manlig medarbetare på anläggningen. Det skulle hon inte ha gjort.

Kenza och Aleks på stranden på Marutius

Kenza och Aleks på stranden på Mauritius där massören gick över gränsen.

– Jag valde exakt samma behandling som sist men denna gång var helt annorlunda. Mot slutet när jag har vänt på mig så att jag ligger på rygg så masserar han min mage väldigt länge. Längre och längre ner mot troskanten som redan sitter långt nere kände jag. Fan vad han smekte magen länge, men jag sa ingenting. Sedan gick han upp till nacken och bröstmusklerna, jag har en handduk som täcker mina bröst. Även här höll han på länge, och så började han dra med handen mellan mina bröst ner mot magen.

Men det skulle bli värre.

– Jag börjar fundera på hur jag ska sätta mig upp och be honom sluta. Men jag hinner inte. Jag slutar andas. Han har dragit ner handduken på magen, mina bröst är ute i vädret. Han börjar massera mina bröst, över hela brösten och bröstvårtorna, och jag ligger still som en pinne och vågar inte röra mig. Jag skriker inombords.

Efter att Kenza “tackat” för massagen och lämnat rummet med gråten i halsen möter hon upp Aleks som genast märker att någonting står på tok.

– Han märker att något är fel och jag berättar vad som hänt. Han vill vända om och gå tillbaka men jag vill inte ställa till med en scen.

Nu i efterhand ångrar sig Kenza för att de inte konfronterade mannen direkt, för det skulle dröja två veckor innan hon vågade anmäla övergreppet till hotellet. Dessvärre trodde de inte på Kenza. Istället fick hon, två månader senare, ett mail där en kollega till massören uppmanar henne att ta tillbaka sin anmälan.

Kenza Zouiten med pojkvännen Aleks Subosic Damernas Världs modepris Guldknappen, delas ut, Grand Hotel, Stockholm, 2016-08-26 (c) Karin Törnblom / IBL

Kenza och Aleks förlovade sig i våras.

– Hen har sett mitt mail, sökt på mitt namn och hittat min blogg och mina sociala kanaler. Hen säger att jag förstör massörens liv om han förlorar sitt jobb (han var alltså fortfarande kvar men under utredning), att han bara “got carried away” och att jag som ser ut att vara en sån snäll och godhjärtat människa på mina bilder och videos borde förlåta honom. Hen skriver att allt hänger på mig nu och att hen är helt övertygad om att jag kommer göra det rätta. Skulden läggs över på mig, skriver Kenza besviket.

Men trots detta vägrar Kenza ge upp kampen. För det är inte heller första gången som hon råkat ut för sexuella trakasserier.

– Det är så jobbigt att ta denna fight gång på gång och aldrig vinna. Det hade varit så skönt att bara veta att min kropp är min kropp och att jag och mina åsikter är lika viktiga som någon annans, men så är det inte och jag kommer fortsätta kämpa så länge det behövs. Jag kommer alltid tjafsa emot, stå upp för mig själv och fortsätta prata om detta problem som fortfarande är väldigt stort överallt i världen.

Foto: IBL

Läs mer: Kenza är redo: ”Först bröllop och sen skaffar vi barn”