LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kenta Nilssons jätteilska – orden om Helen bara dagar efter uppbrottet: ”Obegripligt”

29 jul, 2023 
Johanna Talamo
Kenta Nilsson och Helen Alfredsson
Sportbladet avslöjande nyligen att Helen Alfredsson och Kenta Nilsson återigen avslutat relationen som de återupptog efter deras skilsmässa år 2016.
Nu reagerar Kenta Nilsson starkt på ett beslut rörande exfrun.
– Det är obegripligt, säger en rasande Kenta till Sportbladet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

William Karlsson firade Stanley Cup-segern med sonen i pokalenBrand logo
William Karlsson firade Stanley Cup-segern med sonen i pokalen

Den tidigare golfstjärnan Helen Alfredsson och hockeyikonen Kenta Nilsson gick nyligen ut med att de ännu en gång valt att gå skilda vägar. Det var Sportbladet som gick ut med nyheten, Helen Andersson ville inte kommentera uppbrottet men skrev ”Det är över”, i ett sms till tidningen.

Kenta Nilsson och Helen Alfredssons skilsmässa och återförening

Helen och Kenta fick upp ögonen för varandra då de möttes på Ulf ”Lill-Pröjsarn” Nilssons bröllop. De satt då vid samma bord på middagen, Kenta har tidigare berättat att han föll för Helen direkt medans hon var lite mer skeptisk.

Emellertid föll även Helen för hockeylegenden. År 2005 blev gästerna överraskade med ett bröllop på Hard Rock Café i Stockholm i tron att de egentligen hade blivit inbjudna till Helen Alfredssons 40-årsfest.

Idrottsparet kilade stadigt i ungefär tio år, därefter kom beskedet att de valt att skicka in en skilsmässoansökan. Både Helen eller Kenta var sparsamma med att prata om vad som skett.

Annons

Två år senare hade de dock hittat tillbaka till varandra, något som Helen berättade om i en intervju med Expressen.

– Vi är inte gifta men lever tillsammans. Kenta betyder så väldigt mycket för mig. Jag är en hetsig person medan han är lugn. Det är en bra matchning, sa Helen då till Expressen.

I fjol delade golfstjärnan Helen Alfredsson återigen med sig om hur relationen med Kenta såg ut, i en intervju med Aftonbladet.

– Det är upp och ned hela tiden som livet i övrigt. Men vi kämpar på, sa hon då och berättade även att huset i USA var sålt.

– Jag och Kent sålde huset i Florida i mars förra året efter 38 år och flyttade hem till Sverige. Vi har köpt en lägenhet i Spanien istället.

Kenta Nilssons ilska – dagar efter uppbrottet från Helen

Idrottsparet har nu ännu en gång bekräftat att de valt att gå skilda vägar. I en ny intervju i Sportbladet visar Kenta Nilsson dock sin vördnad för exfrun då han blir rasande när hon inte blir invald i svensk golfs Hall of Fame.

Annons

– Men även om vi inte bor ihop längre, så måste jag ändå stå upp för henne, säger Kenta till Sportbladet.

Det var i maj som beslutet om att Göran Zachrisson, Jesper Parnevik och Pia Nilsson var golfproffsen som skulle väljas in offentliggjordes, men det var först på fredagen som Kenta upptäckte det, efter golfförbundet officiella ceremoni.

– Hon har vunnit 25 tävlingar runtom världen, hon har varit med i åtta Solheim Cup och med dagens regler hade hon vunnit sex majors, säger Kenta till Sportbladet och fortsätter.

– Att hon inte hylla henne för det hon gjort, eller att golfförbundet inte använder hennes kunskaper är en gåta för mig. Hon skulle kunna göra en enorm nytta för svensk golf.

Kenta Nilsson har själv blivit invald Svenska Ishockeyförbundet Hall of Fame. Han påpekar att det, för honom, är en självklarhet att Göran Zachrisson och Jesper Parnevik väljs in. Men att han inte kan begripa att Helen inte valts och menar att det borde skett för längesen.

– Det är obegripligt att så många gått före Helen, som gjort så enormt mycket för golfsporten. Jag blev riktigt ledsen, säger Kenta till Sportbladet.

FOTO: Henrik Isaksson/TT/Claudio Bresciani/TT

Annons