LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Kenneth Gärdestads miljonarv – går till änkan Kikki

21 sep, 2018 
AvLotta Gray
Nu är Kenneth Gärdestads arv uppklarat och det blir hans hustru Christina som ärver miljonerna.
Annons

Kenneth Gärdestad var inte bara bror till Ted Gärdestad, utan även den som  satte text till i stort sett all musik som Ted gjorde. I mars 2018 gick Kenneth Gärdestad bort i sviterna av cancer, och nu står det klart att det är hustrun Christina “Kikki” som ärver tillgångarna han lämnar efter sig.

Enligt bouppteckningen framgår det att Kenneth inte skrivit testamente eller äktenskapsförord, och eftersom Christina och Kenneth var gifta och barnen är deras gemensamma innebär det att arvet går till den efterlevande hustrun.

Totalt lämnar han efter sig ett arv på drygt 11 miljoner kronor i form av fonder, aktier, en båt och pengar, enligt Expressen.

Kenneth hade dock även en del skulder på cirka 1,2 miljoner kronor i lån, skatteskulder och räkningar. Man hittade även en del kassettband, noter och dagböcker i ett bankfack.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Det var när Kenneth spelade golf som han upptäckte en smärta i ryggen .

Annons

– Jag stod på golfbanan och trodde jag hade sträckt mig men det visade sig att det var lymfom. Den satt vid sjätte ryggkotan. Det gjorde ont och jag tänkte att jag hade spelat för mycket golf men jag tänkte att det kan vara något annat också och det var det ju, sade Kenneth då.

Han fick även ta emot Grammisgalans hederspris för sina musiktexter i februari och menade då på att det var hans sista hurrarop.

Brodern Ted gick bort den 22 augusti 1997 och lämnade ett enormt musikaliskt arv efter sig.

Foto: IBL

 

 

 

Annons