TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Ken Ring: "Jag är beroende av skandaler"

18 okt, 2014 
AvSofia Hadjipetri Glantz
Berört och upprört i 15 år. Efter alla skriverier och ett hektiskt schema längtar Ken Ring efter att pensionera sig med familjen. "Om det går lika bra för min bok som för Zlatan-boken slutar jag jobba".
Annons

När Hänt i Veckan träffar Ken Ring, 35, i Göteborg kommer han i shorts, t-shirt och strumpor i vita hotelltofflor. Han bor på hotell i närheten och tycker att det är bekvämt att behålla tofflorna på. Ken säger och gör det som faller honom in. Och även om han är trött på skandalskriverierna är han beroende av att han omskrivs.

– Radio spelar inte min musik. Jag väljer att inte göra så många intervjuer. Mina skandaler är det som gör att folk fortfarande vet att jag är verksam. Jag är ganska beroende av att det blir uppståndelse kring min musik, berättar han för tidningen Hänt i Veckan.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men visst är det problematiskt att barnen Rebecca, 14, Kelian, snart 14, och Legend Knaster, 6, är så stora att de kan läsa rubrikerna. Dottern Angelen, 8, bor i Norge och slipper.

index KEN_RING-36.JPG
Ken Ring med sonen Legend Knaster. Foto: IBL

– Jag är en person som pappa och en annan person när jag lämnar hemmet och blir Ken Ring; musikern och kändisen. Barnen vet hur jag är som människa och de bryr sig inte om rubriker. Jag är ganska strikt som pappa. Jag gillar verkligen inte bortskämda barn.

Annons

Sambon heter Camila Viviana Nadal, 35, och har funnits i Kens liv sedan de var 14 år. Hon är mamma till Kelian och Legend. Under åren har förhållandet varit av och på. Numera är de ett starkt team.

Barnen vet hur jag är som människa och de bryr sig inte om rubriker.

– Vi passar ihop. Det viktigaste i vårt förhållande är att inte förstora upp småsaker. Vi bråkar aldrig. Däremot har vi diskussioner. Var ska vi bo i framtiden? Vart ska barnen gå i skolan?, förklarar Ken för Hänt i Veckan.

Han är just nu aktuell med självbiografin “Livet” (Albert Bonniers Förlag) som han har skrivit ihop med författaren och journalisten Klas Ekman. Efter att ha blivit folkkär i TV4s “Så mycket bättre” där tittarna fick ta del av hans trassliga barndom med hemlöshet, droger och en mamma som dog i cancer vill han göra en hård skiva igen. Gå tillbaks till rötterna. Men artisten längtar också efter att luta sig tillbaka.

Det kan bli verklighet snarare än han hoppas. Ken är numera utvandrad och bor bara 4-5 månader i Sverige. Resten av tiden tillbringas i Kenya, där han är sysselsatt med att bygga bungalows och en musikstudio som ska användas för uthyrning. Familjen i Sverige hälsar på under alla lov.

– Om fem-tio år skulle jag vilja pensionera mig i Kenya. Lyssna på bra musik och dricka öl. Inte tänka på affärer. Om det går lika bra för “Livet” som för Zlatan-boken så slutar jag jobba redan nästa år.

Annons