TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Kattis Ahlströms krav på SVT – så ändras julsändningen

20 nov, 2018 
Malin Ljung
Kattis Ahlström julvärd 2018
Kattis Ahlström hade ett krav på SVT innan hon tackade ja till uppdraget att bli årets julvärd – att de skulle ändra det traditionella programmet.
Annons

Under tisdagsförmiddagen avslöjade SVT i en direktsändning vem som blir julvärd 2018. Det eminenta uppdraget går i år till Kattis Ahlström, 52.

Kattis Ahlström har tidigare varit programledare för bland annat Uppdrag Granskning och Melodifestivalen, men även på TV4:s Nyhetsmorgon. Hon har dessutom varit generalsekreterare för Barnens rätt i samhället, BRIS.

Under SVT:s presskonferens avslöjade Kattis Ahlström att hon fick frågan om att vara julvärd redan för en månad sedan, och sen dess har hon tvingats hålla det hela hemligt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Även om SVT:s erbjudande gjorde henne obeskrivligt glad så hade hon ändå ett krav på att kanalen skulle förändra det traditionella programmet. Och det var att programmet skulle sändas live under julafton.

Kattis kritik mot SVT:s tidigare julvärdar

– Jag tycker att det är viktigt. För jag tycker att det är så viktigt att tittarna känner att det finns någon slags närvaro här och nu. Det är något som går förlorat när man bandar, säger hon till Expressen.

Annons

Ifjol hade SVT för första gången två julvärdar; Lotta Lundgren och Erik Haag. Deras program var förinspelat, något som fick tittarna att gå i taket av ilska. Årets julvärld håller med om att det var ett felbeslut.

– Jag har förstått att det är viktigt för tittarna att man sitter där liksom, att man inte offrar eller jo det gör man ju lite grann. Men att man faktiskt sitter där på julen och är med dem, säger Kattis Ahlström.

Det var tre år sedan hon själv agerade framför kamerorna och redan nu är nervositeten påtaglig. Framför allt inför den enkla uppgiften att tända ett ljus i direktsändning.

– Det kan ju inte vara så svårt att tända ett ljus. Jag tycker aldrig man misslyckas med det men det är just där ljuset som är känsligt.

FOTO: SVT, IBL/Eero Hannukainen

Annons