TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Kattis Ahlström är årets julvärd 2018

20 nov, 2018 
AvAgnethe Alm
Kattis Ahlström är SVT:s julvärd för 2018.
I dag meddelade SVT vem som får uppdraget som julvärd. Och det blev SVT-profilen Kattis Ahlström, 52.
Annons

Förra året var det Erik Haag, och Lotta Lundgren som fick den stora äran att leda hela svenska folkets julafton på SVT. Tidigare har namn som Henrik Dorsin, Gina Dirawi, Sanna Nielsen och självklart Arne Weise haft det stora hedersuppdraget. Nu står det klart att Kattis Ahlström, 52, blir julvärd i år!

– Just nu är det lite skakigt, men annars känns det fantastiskt och lite overkligt, säger Kattis Ahlström när hon presenteras under SVT:s pressträff.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Hopp, medmänsklighet och värme är temat som Kattis Ahlström kommer att ta upp under julafton. Ett tema som ligger henne väldigt nära.

– Jag tycker det extra viktigt i år. Alla är nog överens om att det har varit ett ganska oroligt och stökigt år, kanske stökigare än på många år. Både med klimathotet som är, och vi har inte en regering än, och så runt om i världen, säger Kattis Ahlström.

Kattis vill sprida inspiration

Under året har Kattis Ahlström fått möjligheten att resa mycket, både i programmet Arvinge okänd och genom Radiohjälpen. Hon berättar att hon på resorna mött otroligt många människor som gör skillnad för andra, som hjälper och kämpar hårt.

Annons

– Om det kan inspirera, om man kan använda sig av de här människorna som inspiration – det tror jag är någonting vi behöver just nu, säger hon och fortsätter:

– Jag tror det är dags att vi övar lite mer på att vara snälla.

Kattis Ahlström har sedan tidigt 1990-tal samlat publik på SVT. Bland annat har vi sett henne leda stor galor, Eurovision song contest 2000 och mycket mer. Senast såg vi henne i tv-serien Arvinge okänd, där hon berörde massvis av tv-tittare när hon mötte olika människor och berättade gripande historier. På julafton blir hon hela Sveriges sällskap i tv-rutan.

Grattis Kattis, vi ses på julafton!

FOTO: IBL/Eero Hanukainen, IBL/Johan Jeppsson

Annons