LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Katten Musse kom tillbaka efter elva år: "Det var som att han återuppstod"

03 jun, 2015 
AvLisa Nylén
Linda Eriksson Axéll trodde att hon förlorat sin katt Musse för alltid. Men efter elva år hittade katten tillbaka hem. Det var ett chockartat och lyckligt återseende: "Jag bröt nästan ihop!".
Annons

Linda Eriksson Axéll, 24, var 14 år när hennes mamma Anna Axéll, 53, fick nys om att ett kattpar bosatt sig under en skola i närheten. Kommunen ville lägga ut gift för att få bort katterna, men Anna, som är en riktig djurvän, bestämde sig för att rädda dem.

– Vi gick och matade dem varje kväll, berättar Linda för Hänt.

Foto: Privat
“Min mamma Anna är en sådan person som hjälper allt och alla. Både människor och djur. Jag har fått det från henne”, berättar Linda Eriksson Axéll. Foto: Privat

Linda och hennes mamma försökte lura in de två katterna i en bur för att föra dem i säkerhet, men det var först när honan födde tre små ungar som det gick att få med sig dem. De tre kattungarna fick namnen Musse, Bagheera och Maurice och efter ett år gick Linda till veterinären och lät öronmärka och kastrera dem.

Annons

– Två veckor efter det försvann Musse! Vi tror att han blev rädd för något, han var alltid rädd, förklarar hon.

Detta var på sommaren 2004 och efter att ha gått och letat efter Musse längs vägen gav familjen upp hoppet.

– Vi insåg att han aldrig skulle komma tillbaka.

Döm då om mamma Annas förvåning när hon i måndags kontaktades av ett katthem i närheten. De sa att de hade en katt där som var hennes, men alla hennes tre katter var hemma. Trots det gick hon till katthemmet för att vara behjälplig.

– Hon blev helt chockad när hon såg att det var Musse!

Foto: Privat
Linda Axéll Eriksson trodde att hon förlorat Musse för alltid. Efter elva år kom han tillbaka. Foto: Privat

Anna skickade en bild till Linda, som även hon blev mållös.

Annons

– Jag bröt nästan ihop! Min hund försökte trösta mig. Det var så osannolikt.

Igår åkte Linda Eriksson Axéll från Stockholm till sin mamma Anna Axéll i Uppsala och det var ett kärt återseende när hon plockade upp Musse i sin famn.

Förmodligen har Musse fått mat hos en tant i närheten i alla dessa år. När hon flyttade lämnade några grannar in Musse på katthemmet. Foto: Privat
Förmodligen har Musse fått mat hos en tant i närheten i alla dessa år. När hon flyttade lämnade några grannar in Musse på katthemmet. Foto: Privat

– Det går inte att beskriva hur det kändes. Han var min katt då men väldigt rädd. Nu var han så tillgiven och pussades. Det var som att han kom ihåg mig, för min sambo blev han lite rädd för.

linda 9
Linda Eriksson Axéll delade med sig av den glada nyheten på Facebook.

Lyckan är nu total för Linda Eriksson Axéll.

– Det är helt overkligt. Det är som att Musse har återuppstått!

Fler gripande historier kan du läsa här:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons