Katrin Zytomierskas drastiska drag med barnen

Katrin Zytomierska

Katrin Zytomierska och hennes barn har lämnat Stockholm och isolerar sig i Jämtland – i rädsla för coronaviruset.
Nu berättar hon om oron och skräcken.
”Tanken på att dö ifrån mina barn är makaber”, skriver hon.

Katrin Zytomierska, 42, har de tre barnen:  Ringo, 10, Rambo, 7, och Falke, 2. På sociala medier delar hon ofta med sig av livet med sina barn.

Hon har på sista tiden gjort många inlägg på sociala medier om sin rädsla för Coronaviruset. Häromdagen berättade Katrin Zytomierska att hon och barnen lämnat Stockholm för Jämtland där de isolerar sig för att undvika att smitta någon eller blir smittad.

Katrin Zytomierska med barnen Ringo, Rambo och Falke.

Katrin Zytomierska med barnen Ringo, Rambo och Falke.

På Instagram skriver hon nu att hon är mycket rädd för att hon eller någon i familjen ska drabbas av Coronaviruset.

”Just nu är ångesten stark och paniken sköljer över en många gånger varje dag. Jag tänker på hur otroligt lyckligt lottade vi är, känner en skam över att vi har alla de privilegier som vi har”, skriver Katrin Zytomierska på Instagram och fortsätter:

Jag tänker på alla de som ska sitta inlåsta med barn utan att ha en is att åka skidor och skridskor på. Inget pingisbord på vinden, ingen stor familj där vi ändå har kul tillsammans.

Katrin Zytomierska gråter av oro

Katrin Zytomierska önskar också att det fanns något sätt för henne att hjälpa de som arbetar med vård.

Jag tänker på alla i världen som jobbar inom vården när jag gör det gråter mitt hjärta. Det gör ont jag önskar att jag kunde bidra. Finns det något sätt jag kan bidra på?” skriver hon.

Men det värsta för henne är oron över att någon i familjen ska bli sjuk.

”Samtidigt finns skräcken där hela tiden. Minsta lilla harkling från någon av oss gör att vi vuxna stelnar till. Utbyter oroliga blickar vill inte visa för barnen hur panikslagna vi är”, skriver Katrin Zytomierska.

Häromdagen fick hon mensvärk och oron över detta fick henne att börja gråta.

”Jag började gråta då tankarna drog mig till Corona. Mår jag illa? Är det magknip? Var gör det ont i magen? Är det ångest? Något jag åt? Corona? Får jag Corona kanske jag kommer att dö. Tanken på att dö ifrån mina barn är makaber”, skriver Katrin Zytomierska.

FOTO: Robert Gabrielsson/Aftonbladet/TT, Karin Törnblom/TT

Senaste nytt