Katrin Zytomierska: "Hur kan man vara överviktig?"

Katrin Zytomierska: "Hur kan man vara överviktig?"

Jobbigt, obekvämt, tungt, besvärligt, fult, deppigt. Så är det att vara tjock, enligt Katrin Zytomierska.

Bloggerskan Katrin Zytomierska, 39, är gravid med tredje barnet, men trivs inte alls i sin kropp.

–Det är så hemskt att vara tjock. Jobbigt, obekvämt, tungt, besvärligt, fult, deppigt. Jag har så svårt att förstå hur man kan vara överviktig om man har ett val det är ju tortyr detta, skriver hon i bloggen och på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BL0Zd6KDeJr/?taken-by=katrinzytomierska

Katrin är halvvägs in i graviditeten och ska bli mamma i mars med nye sambon Alexander Klingstedt. Hon har tidigare sönerna Ringo, 6, och Rambo, snart 3, med ex-pojkvännen Bingo Rimér.

Det är fler i familjen som noterat att Katrins kropp förändrats.

–Ringo sa “Mamma du har inte bara fått en otroligt stor mage, du har fått otroligt stora ben också!”. Sen vände han om och lät mig stå där i chock. Kul sagt. Ärligt och sant. Ni får gärna anklaga mig för att vara kroppsfixerad det är jag. Det är hemskt att vara tjock. Okej, vecka 19 börjar nu! Viktuppgång från inskrivning sju kilo.

Katrin har sönerna Ringo och Rambo med ex-sambon Bingo Rimér.

Katrin har flera gånger tidigare debatterat kring kroppsideal. I september 2015 kallade hon överviktiga personer för “fula” och “oattraktiva” i “Malou efter tio” vilket utlöste en kritikerstorm på Facebook. 

– Svaga människor som kommer att låta sig påverkas och börja vräka i sig onyttig mat för att sen göra sig löjliga över sin övervikt i hopp om att få en klapp på axeln för sitt mod, svarade hon då på Instagram.

LÄS OCKSÅ: Katrin Zytomierskas knullturné kom av sig: “Jag lyckades inte alls” 

FRÅN FÖRSTASIDAN